martes, 29 de enero de 2008

QUI HA DIT QUE EL PADDEL ÉS DE “PIJOS”?

Bé, des de Castellar de n’Hug volem compartir amb tots vosaltres la tarda de Paddel que vem falcar ahir dilluns a la capital del Berguedà, Berga.
Una vegada acabada la jornada laboral, ens vem encaminar amb el vehicle oficial Drecera anomenat “Kanguru” (m’ho acabo d’inventar), cap a l’”auster” camping Berga Resort. No tenen quasi be instal.lacions pobrets, a part de 2 pistes de Paddel, piscines climatitzades, zona spa, megagimnàs, restaurant-bar, unes recepcionistes...(no words), en fi, una bacanal de luxe i poderio que ens va deixar bocabadats.
Imagineu-vos veure arribar a tres de Castellar de n’Hug, a cual més tirat, amb els uniformes Cingles, a un lloc com aquest, tothom ens mirava, a on van aquests??
Imagineu-vos si era pijo l’asumpte que fins i tot les tovalloles que el propi Berga Resort proporciona amb el lloguer de la pista, pitaben als detectors de la sortida. Com ho sabem??? No se...no se...
Bé, els partidillos que vem fer...ESPECTACULARS!!
Es van veure tocs d’una qualitat extrema, aces, passingshots, loves, revessos, boles creuades, tocs sense mirar, voleies, globus, turmells trencats, caigudes, relliscades, canells dislocats, etc...
Com podreu comprovar a les fotos l’estil era realment impresionant.


A aquesta bola només hi pot arribar el Rafa Nadal o l’Eduard...

Des de John McEnroe no es veu una volea així...

Ja voldria Roger Federer tenir una dreta com aquesta...


ALGUNES IMATGES MÉS...


Bé, us seguirem informant dels nostres "entrenaments" de cara al Novembre vinent...

FINS MOLT AVIAT DRECERENCS I DRECERENQUES!!!

SALUT!!!

CARLINHUS, XAVI I EDUARD!!!

lunes, 28 de enero de 2008

Plantada d´arbres al Parc Agrari

El passat diumenge 27 de Gener, el Drecera xtrem team va ser present a la plantada d’arbres en commemoració del Centenari de l’excursionisme a Sabadell. Aquest memorable acte, va ser organitzat per la Unió Excursionista de Sabadell, juntament amb l´ADENC i amb la col•laboració de l’ajuntament de Sabadell. El lloc escollit va ser el Parc Agrari de Sabadell, al camí que va de Can Gambús fins a Can Coniller.

El Drecera va estar representat per en Marc i en Litus, la Gemma i la Raquel, membres del Drecera Woman i pel Joan, la Conxita, el Sergi, la Laura i el petit Jan, ( tots ells familiars del Marc i la Gemma i membres del Drecera Club )


Vam tenir l’oportunitat de plantar un total de quatre arbres, un per família. Tots els arbres eren ametllers joves, encara que n’hi havia algun que era mes crescudet, i ja li se li veien les primeres fulles. Cadascú va tenir l’oportunitat, pala en mà, de demostrar les seves habilitats com a jardiner i la veritat es que ens en vam sortir prou bé.


L’acte va finalitzar amb la plantada, per part de la canalla present i l’ajuda de les autoritats locals, d’un xiprer centenari, la col•locació duna fita commemorativa i el tastet de pa de producció pròpia del Parc Agrari.


Ara nomes cal esperar un parell de primaveres per a veure com els arbres comencen a florir i de tant en tant passar-se per la zona per a fer-hi un reg.

jueves, 24 de enero de 2008

POSTA DE SOL A CASTELLAR DE N'HUG

Arribo a casa, després d'una dura jornada de treball...
Obro la porta, entro i noto aquella fredor hivernal que hi ha a dins...
Parlo amb el Xavi, riem, bon rotllo...com sempre...
Hem trec l'abric, m'assento per consultar els mails i visitar el blog drecera per enèssima vegada...
Giro el cap, en direcció a la finestra...
i me'n adono del perque estic aquí, a Castellar...
del perque de tota la lluita per assolir el meu SOMNI...
de que només la magia de la natura es capaç de produir-me aquest sentiment...
i també del que trobo a faltar a la gent que hi darrera d'aquestes muntanyes de la foto...
UN RECORD PER A TOTS!!
UNA ABRAÇADA PER QUI LA VULGUI...
UN T'ESTIMO PER QUI HO NECESSITI...
CARLINHUS.

NOU Vídeo del Drecera al Bastiments!

miércoles, 23 de enero de 2008

Puigllançada 2008

Sábado 19 de Enero del 2008, inicio de la Drecerada Invernal 2008, je, je, menudo planón de fin de semana, completito, completito, para algunos mucho más que para otros, por supuesto, pero hay estuvo The Drecera Elite (Fango-An, si hombre!!! El hijo de Son Goku!!!!, y Litus-Pepitus el terror de la tabla, je, je, no veas como pesaba la condenada!!!!), para poner el listón bien alto completando la Drecerada Invernal hasta las últimas consecuencias.

Esta estaba compuesta, además de por la ascensión sencilla al Puillançada que aquí se reseña, por la construcción del Iglú-Barbacoa, y la subida al Puigmal del domingo.


A la hora de la verdad habían mucho planes pero en la montaña ya se sabe, se tuvo que improvisar conforme se iban sucediendo los acontecimientos.


Los invitados de honor del la ascensión al Puigllançada fueron los amigos del que escribe Jose y Cris, para los amigos "Los gallegos", je, je. Iban un poco engañados, a última hora se dieron cuenta de que, lo del Puigllançada era una escusa, en realidad eran mano de obra barata para la construcción del Iglú. Como los gallegos tienen fama de ser buenos constructores de presas (mirad como nos dejaron el Parque Nacional de Aigües Tortes!!!!, pobrecitos míos la cantidad de ellos que debió morir allí haciendo esas obras faraónicas sin medios técnicos alguno, hay Frasquito, Frasquito!!!) los trajimos para ver si también se les daban bien los Iglús, y a fe que así fue!!!, Jose es el mejor cortador de bloques de nieve a serrucho del hemisferio sur!!! (porque África comenzaba en los Pirineos no???!!!).



Es broma, para ellos era su primer experiencia con raquetas de nieve, y a fe que se acordarán de ellas el resto de su vida, je, je, y es que, a mí que me quiten lo bailao, pero las raquetas de nieve cuando hay tan poca nieve estorban más que otra cosa, sobretodo de bajada. Lo suyo es el culenbajen de toda la vida!!!.


De nieve aunque las noticias eran de Paquetón, Paquetón!!!!, al final se ve que el día anterior, Eolo y Ra, o Lorenzo como se le conoce en otras zonas de España, les dio por pegar fuerte y acabaron con el paquetón. Pero bueno, no nos pudimos quejar, hubo la suficiente para realizar todas las actividades que estaban planificadas, incluso el Iglú!!!!.



El día comenzó bien temprano (a la 6:30 por dios santo si a esa hora aun no han puesto las montañas!!!!!, el Puigllançada estaba aun a medio inflar!!!!) y el objetivo era encontrarnos en casa Folkyns. Allí a eso de las 8:30 nos encontremos con el citado Folky y con Iglú, Iglú!!!, nuevo socio honorífico del Drecera participante, entre otras cosas, de la impresionante gesta Patagónica del año pasado.


Eso sí, je, je, a la hora de proponer actividades es como Lucky Luke, más rápido que su sombra, pero a la hora de apuntarse, je, je, si hay birras y choricillos por en medio



mucho mejor!!!. Es broma claro, los pobres, el y en Folkyns me parece que tuvieron un fin de semana aun más ajetreado que nosotros, trabajando todo el fin de semana y con sesión de raquetas nocturnas sorpresa, ¡¡¡¡Que dura es la profesión de guía!!!!.


En casa Folkyns unas risas iniciales antes de la partida (sobretodo a mi costa, je, je, les hizo gracia el tema de mi Roomba, miembro tecnológico del Drecera Tecno junto


a la cinta Gibbon, y las risas duraron un buen rato). Hubo incluso algún miembro de la expedición que en su fuero interno pensó, ¡¡¡¡Y no se podrá adaptar ese bicho para que suba montañas y me lleve la mochila!!!!, je, je, pero no aplica, porque como el muy putas también aspira, se iría llevando la nieve y luego haber quien es el guapo que baja esquiando!!!. Así que sin más prolegomenos nos dirigimos hacía el Pla de Canyella para tomarnos un buen Capuccino de Drecera en vena.




La subida fue muy bien, nos pudimos "Falcar" las raquetas desde el principio y, subiendo a buen ritmo por un camino muy evidente y sencillo (con unas únicas rampas m


ás fuertes al inicio de la ascensión), en cosa de 2 horas escasas estábamos arriba. El que aquí escribe, "Don Bollete", y en su ya sana costumbre de hacer un repaso en cada entrada de su mal estado físico, ese día en concreto se sintió bastante cómodo subiendo, hasta sobrado diría yo. Iba sorprendido de poder seguirle el ritmo a los dos miembros de la UES Drecera Elite, con sus dos "Chalecus" rojos a conjunto (esta publicidad no tiene precio, nos van a tener que subvencionar, je, je, a lo mejor ya lo hacen y yo no lo se, quien lo quiera pillar que lo pille). Estaban tan guapos ellos, je, je, hasta en la típica foto de la cima, como el que escribe no estaba a conjunto con ellos, je, je, se le intento ocultar en la foto, je, je, es broma, solo hacimos las típicas bromas del "Cim".




La sorpresa fue al llegar a la cima cuando me dijeron, coge la mochila, coge!!!, joder, ni la de pocholo llena de droga, pero si tenía tamaño "Sherpa"!!!!, pesaban tres quintales y medio las muy jodidas, si las llego a llevar yo, aun ahora mismo en lugar de escribiendo esta crónica (4 días después) estaría atacando la antecima del Puigllançada.



En la cima, sesión de fotos y un mar de niebla espatarran en toda la Cataluña (Visca!!!!) Central. Alguna foto a quedado lo bastante decente como para enseñarla en esta entrada je, je.


La bajada fue en dos grupos, Fango-An y Litus-Boletus bajaron en esquís y tabla en el primero. En el segundo, y tomándolo con calma Roomba Man y Cris y Jose. Estos últimos, por cierto, muy bien toda la excursión. Se cansaron lo lógico para ser la primera vez que hacían raquetas. Y más teniendo en cuenta que los lleve engañados, je, je, les dije que se abrigasen mucho que iba a hacer mucho frío, y de esta forma, Jose incluso se llego a poner como yo doble capa de pantalón con lo que el calor les impidió dejar en ridículo al presente llegando incluso mejor que el. En las fotos se puede ver como les sobraba toda la ropa.



Ya abajo "La retrobada" de los dos equipos. Espaguetis y bocatas, Iglú comenzado y mucho frío a la sombra donde se construía.



Eso animaba a comer rápido y ponerse a la construcción del abrigo nocturno, nunca nos sentimos tan cercos de los zorros que escarban sus madrigueras en la nieve, pero algo de zorros viejos si que tenemos ya, y tras tomar un cafetito caliente que supo a gloria (no Brotix, Gloria no es un nuevo miembro femenino del Drecera, es una frase hecha hombre!!!, je, je), nos pusimos a serrar bloques de nieve compactada.



A las 5:00 tenían que venir Folkyns e Iglú, Iglú, para echar una mano (bueno al final si que llegaron, para echarle un mano a los calçots y los choricillos claro!!!, je, je) pero no pudo ser.


Pero eso forma parte de otra historia ya contada estupendamente por Fango.



Gracias a todos por los buenos ratos.


Cada excursión del Drecera es como un regalarse a uno mismo un mes más de vida, hasta tal punto rejuvenece!!!!


martes, 22 de enero de 2008

El Puigmal hivernal

Desprès d’haver passat una màgica i càlida nit dins del nostre palau de gel, i veient el gran dia que es despertava, vam decidir, arrodonir el cap de setmana per a que la màquina no pari i l´hiperactivitat segueixi en el seu punt més àlgid.

Aquesta vegada, la nostra fita, seria la muntanya del Puigmal (2911 mts. ) pel clàssic vessant del Santuari de Núria. Així doncs, i desprès d’un bàsic esmorzar, varem fent via cap al poble de Queralbs amb tots els trastos.

A les 11:20 del matí, érem enfilats al Cremallera que ens portaria fins al Santuari,. Allí ens trobàvem envoltats de frikies que anaven a trepitjar neu per primera vegada, tots engalonats amb botes estil “mofeta” d’estrenu, monos retrò i els “resbalaculos” sota el braç. Tothom ens mirava amb una cara estranya i ningú no donava res per a nosaltres. Per sort, la nostra motivació era alta i teníem molt clar que no pararíem fins arribar al cim

Començàvem a caminar a les 12:00 del migdia, sota un sol de justícia. Per davant, teníem quasi 1000 metres de desnivell de pujada, fins arribar al cim del Puigmal. Per sort, les condicions de la muntanya eren prou bones i les forces no fallaven, encara que el rau-rau de la panxa va ser constant en tota l’ascensió.

Enfilàvem els primers contraforts per dins el bosc del camí de les Coves i en una mitja hora, obrint traça per evitar el gel, ja érem a la Coma de l’Embut. Un bonic paratge on l’aigua es engolida per un gran forat.

Seguíem caminant a bon ritme. Un nombrós grup del Centre Excursionista de Riudecols, que anava de baixada, ens animava a seguir caminant, que ja ens quedava ben poc. Les últimes rampes, ben cobertes de neu i obrint traça sense parar, feien saltar els metres de l’altímetre de 10 en 10. Ben aviat, vam poder veure el cim.

En poc mes de 2 hores i mitja, ja érem tocant la majestuosa creu del Puigmal. Allí, solitaris, vam esperar l’arribada del grup de Cingles que pujava desde la Collada de Tosses, conduïts pels nostres amics i companys Carles i Xavi. Llàstima que no varem establir comunicació, ja que hagués estat genial, poder celebrar la fita junts.


Desprès d’estar quasi mitja horeta al cim, gaudint del fantàstic dia, amb el vent en calma, ganyipant una miqueta, fem les fotos de rigor, començàvem la baixada amb la preocupació de no haver trobat als nostres companys.

La baixada impressionant i a velocitat record. En alguna ocasió ens va faltar els nostres esquis i snowboards ja que encara hi havia alguna pala verge que la diversió estava assegurada, però carregar-los a l’esquena a la pujada es un preu molt car. Així doncs una passa darrera l’altra i anant per feina arribàvem al santuari. Abans però, vam caure de cul nomes veure la lluna aparèixer majestuosa darrera el Pic de Nou Creus, sense paraules.

A les 5 de la tarda, ja estàvem asseguts a la cafeteria del Santuari, omplint la panxa amb les restes de menjar que quedaven a l’establiment i amb el cim a la butxaca.

Nomes ens quedava, enfilar-nos al carrilet i tornada cap a casa amb la satisfacció d’una Drecerada molt ben aprofitada.

Fins la propera.

Ieep, ieep, ieep..

Igloo i Barbacoa a la neu

iep iep iep Drecers,
sisisi! Tal i com el títol indica: drecerada al cantó també aquest cap de setmana!

Així, emmarcat entre cim i cim del dissabte i diumenge, Puigllançada (2409m) i Puigmal (2911m) respectivament, el dissabte a la nit va tenir lloc la trobada de germanor hivernal amb presència d'en Folky, Xavi, Litus, Fango i el petit Oriol (en representació del Drecera Junior, fill del company de cordada als Alps i també soci del Drecera, Eduard).

L'activitat de tarda del dissabte va constar preparar l'escenari on, unes hores més tard, tindria lloc el sopar, la festa i el no parar de riure al més pur estil Georgi Down... El motiu va ser la construcció de la caseta, diguem-li igloo, on en Litus i en Fango dormirien aquella nit.

Els ajudants d'honor que es van currar tots i cadascun dels maons de neu de l'igloo van ser el Jose i els seus col·legues gallegus, en Jose i la Cristina, gent maquíssima i coneixedors de Catalunya millor que un propi català!.


La tarda va ser llarga i dura, tothom va estar treballant des de les 15:00 fins que va marxar el sol, al vol voltant de les 18:30... Finalment, la caseta va quedar mig acabada. Només li va faltar el sostre, tot i que amb la nit estelada i amb la temperatura tan bona que feia, vam decidir dexar-la tal qual i gaudir d'un igloo-vivac en una nit d'hivern... jejeje!

Entrat el vespre, els Joses i la Cristina van haver de marxar, però en Litus i en Fango van fer tots els preparatius corresponents pel sopar de gala que estava al caure.

Els ingredients:
Calçots i la seva salsa corresponent, carxofes, butifarra, xoriçets, butifarra negre amb ceba i barrilet de 5 litres de Heineken! Impressionant... No van trigar en arribar en Folky, en Xavi i l'Oriol. Tots plegats vam passar el fred de la nit, omplint la panxa de menjar i apropant-nos en rotllana al voltant de l'escalforeta fumejada que desprenia la barbacoa...

Unes rondes d'acudits feien despertar un no parar de rialles que, de ben segur, deurien despertar a algun que altre animaló dormint al marge del bosc del Pla d'Anyella. El sopar, boníssim, però la companyia immillorable. Malgrat tot, vam trobar a faltar els drecers que tenien diferents compromisos, tan l'Edu, com el mateix Brotix.

Finalment, no vam allargar la vetllada més enllà de mitja nit, doncs a l'endemà a tots ens esperava assolir el cim del Puigmal amb gran il·lusió. Per això, calia descansar.



Esperem poder tornar a repetir l'aventura amb tots els membre del Drecera i contruint així un parell d' "igloos-xalets adosats" per tota la família Drecera!

Fins la propera!

Visca el Drecera i Visca C...! jejeje






lunes, 14 de enero de 2008

El Drecera al Bastiments!

iep Drecers!

El passat diumenge 13 de gener part de l'equip Drecera va falcar-se les raquetes als peus per poder fer un dels cims més emblemàtics de la comarca del Ripollès: el Bastiments (2.883m).

Aquesta vegada els Drecers Litus i Fango, vam tenir la sort d'anar acompanyats d'un col·lega de feina d'en fango: el Pedro (que per cert, és un caminador don't stop!).

El jornal va ser esplèndid. Vam tenir la sort de gaudir d'una meteo fantàstica i una neu acabada de caure. L'ascensió no va ser gaire complicada, tan sols les forces que, desprès dels àpats de Nadal i la turronada d'aquests dies, anaven i venien sense saber què fer... Jejeje, malgrat tot, ben segur que anàvem agafant alçada en relació inversament proporcional al consum de lípids que deuríem fer...

Finalment, poc després de 2 hores i mitja després d'haver sortit de l'aparcament, arribarem al cim del Bastiments. Les vistes no tenien desperdici, doncs vam poder veure la silueta de Montserrat, La Mola i, fins i tot, el Tibidabo! Acollonant!

La sorpresa del dia la va donar en Litus quan després d'unes paraules filmades en vídeo (que ara mateix s'està editant i ben aviat podreu trobar-lo penjat al blog), el tiu, pim-pam sopresa, es va treure de la màniga o, millor dit, de la motxilla una bandera Drecera per la foto finish del cim!

Poc a poc vam iniciar el descens, doncs el torb que bufava d'una manera impressionant no ens deixava d'avisar que en qualsevol moment el temps podia canviar. Així que, desfent el camí, tot baixant alguna que altra caiguda a la piscina també va haver-hi...
Prova del fort vent que bufava és aquest vídeo... jejeje... no té desperdici:


Una vegada més, el recull d'imatges que han quedat pel fons fotogràfic del Drecera és impressionant. Aquí teniu alguna mostra de elles. Només em queda agrair al Litus i en Pedro els moments viscuts durant el dia d'ahir! Sou collonuts!









































Visca el Drecera i Visca Catalunya! ;)

MINI SESSIÓ GIBBON

El pasat dissabte, en Marc i el Litus, han estat fent una mini-sessió de Gibbon. De nou, l´”spot” escollit, va ser el bosc de Castellarnau.

Durant la sessió es va poder provar la nova adquisició del team, una cinta oficial Gibbon Slack-line de 15 metres de llargada, que ens permetrà realitzar sessions dobles i amb diferents dificultats.

Com es habitual, podeu gaudir d’algunes imatges.


Fins la propera.

iep, iep, iep.

Carles.

lunes, 7 de enero de 2008

Los reyes magos también llegan al Drecera


Así ha sido, como ya adelantaba la foto de la semana que, por una razón desconocida para el presente Cueva, Cueva, se ha negado a mostrarse en el tamaño normal, los reyes de oriente este año también han querido acordarse del Drecera.


Y como además este pasado 20o7 a sido el año de inicio de este blog en el que todos hemos puesto tantas ilusiones, la presencia de los reyes magos en el equipo tenía que quedar reflejada en una entrada.

Que os voy a contar, la última pillada del Drecera que a mí me sorprendió como al que más. Imaginaros la escena:

Viernes por la tarde en el trabajo, fin de semana antes de reyes, todo el mundo de vacaciones menos yo, lo que estaba haciendo, como siempre, insoportable (habrá algún oficio más aburrido que la informática???) y recibo una llamada de Aurora. Que han llamado los del Drecera que alguien se va a vestir de Rey Mago (ohhh, noooo!!!! Lo siento, a lo mejor alguien a estas alturas creía que los reyes magos existían, bueno sí, existen, vienen de Oriente, son tres, vienen en camello, pero como no pueden estar en todos lados a la vez, alguien les tendrá que echar una mano no???, por supuesto, y el Drecera es válido como el más pintado, esta claro!!!) y se va a tirar colgado de una tirolina.


No hay nada que te puede alegrar más una tarde como la que describía que ser participe de la última ida de olla del Drecera. Así que por supuesto me apunte a la movida. A las 6:00 en el Claret con una pedazo de tirolina sin nudos de auténticos profesionales. Este Folky se lo curra de cuidado, bueno todos claro, excepto yo, que por no saber hacer nudos ni el de los cordones me sale bien.

Pero bueno, yo hago las fotos y con eso compenso je, je. Y nada ya en la acción las fotos lo explican mejor todo. Primero ponerse al día con las noticias de lo sucedido en los días sin vernos y los futuros planes que hay ya en mente.

Las noticias no eran todo lo buenas que quisiesemos, el 2008 no empezó demasiado potable, pero bueno, todo quedo en un susto y a afrontar lo que queda con mucho optimismo. Y de planes, como siempre infinitos. Esquiadas al canto, que si campeonato de raquetas, una pequeña incursión en la espeleología en bote inflable, je, je, (en esa os quiero ver a todos, el Fango si hay menos de 45 metros puede saltar al agua directamente, je, je, es broma), en fin de todo un poco. Y para el 27 de Enero, y si todo se confirma, una subida a un pico en raquetas, eso sí, QUE SEA FÁCIL, MUY FÁÁÁÁCCCIIILLLLL!!!! Que si no Cueva, Cueva se queja!!!.



No se que querrá el resto, a lo mejor teníais pensado el Eiger y a la pata coja, si es que hay que joderse.

Bueno, y volviendo al rey mago Drecerenc, no veas como se lo curraba el Mestre, pero si hasta le llevo la carta un adolescente que era más alto que el, se le debió quedar la pierna dormida. Lástima que el cámara no estuvo todo lo atento que debiera pero hubiera sido el fotón de la semana del año, pero si el pavo tenía hasta bigote. El año que viene que vengan los del Drecera Junior y que tambíen dejen su carta, je, je.

Quien hizo de mago, no hace falta decirlo verdad??, por las fotos lo deducireis, pero de todas formas lo que no me queda claro es cual de los reyes magos era. Por lo moreno de la piel podría ser Baltasar, pero la barba blanca no deja mucho margen, y quien ha sido nunca capaz de distinguir a Melchor de Gaspar???? Qui lo sa!!!!.


Bueno y eso es todo de momento. Solo me resta felicitar a Litus por los pedazo de calendarios que se ha currado el tío. Bueno, calendarios, camisetas, etc, etc, puro merchandising, pero el calendario una vez en mi poder tengo que decir que esta super currado. Pero si hasta tiene por detrás en Semi transparente la foto del mes, Increíble!!!!!. Gracias por el tiempo dedicado, te lo agradecemos todos!!!.

IIIEEEEPPPP, IIIEEEEPPPP!!!!


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi