domingo, 20 de abril de 2008

Escalada a Cavall Bernat de St. Llorenç

Hola Drecers!
El passat diumenge 13 d'abril, vam inaugurar les primeres vies d'escalada de la primavera al Cavall Bernat de La Mola! En Fango i la Gem vam carregar la ferralla i els arnesos per anar a gaudir d'aquesta explendida paret d'iniciació a l'escalada al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l'Obac.
Endavant amb la ressenya:

Entrant a Matadepera per la cèntrica Avinguda de Can Marcet, cal agafar el Carrer de Cavall Bernat a la dreta fins arribar a dalt del tot, on acaba l'asfalt i comença el Parc Natural. Algunes senyals o fletxes ens indiquen el camí a seguir, muntanya amunt. Tenim poc més de 5 minuts fins arribar a peu de paret, que ens quedarà a la nostra esquerra.
La via normal del Cavall Bernat no presenta gaire dificultat. Ens trobem 2 llargs, amb una R de dos xapes rovellades al mig i un parell de paravolts a la R final del "cim de dalt" (jejeje). Tot i que els paravolts deuen ser de quan els monjos pujaven en carro a l'ermita de La Mola, encara podem penjar-nos per fer un rappel senzill amb corda de 60 m.
Es tracta d'un V grau, escletxa amunt tal i com veiem a la ressenya de la foto:
Cavall Bernat de Sant Llorenç (V)
Gràcies a la seguretat que em va donar el 50% del Drecera Women amb el grigi en mà, vaig poder obrir via de primer per arribar adalt i muntar en top-rock per tal que després la Gem pugués escalar fins al 2n llarg (els braços ja li feien puf!!!). Va ser un matinal divertit i distés, amb fantàstiques vistes des dels 30 metres que té el monolit. Tot seguit us deixem amb unes fotillos de la session:

En Fango de primer, abans d'arribar a la 1a R

ieep! in the summit!

Gem començant a trepar!

Gem & the sunny sundays...

Bé companys, una ascensió molt recomenable!

Quan vulgueu repetim!

Salut i Força Drecera!

Marc i Gem

lunes, 14 de abril de 2008

FINS A MAR EN BICICLETA

Els que hem tingut l´oportunitat de fer rodar les nostres bicicletes per una de les moltes vies verdes que ens ofereix la geografia del nostre país, tenim un cert sentiment d´enveja vers les poblacions que envolten aquests singulars recorreguts. Poblacions com Ripoll, Olot, Horta de Sant Joan o Sant Feliu de Guíxols, poden presumir de tenir uns recorreguts fàcils i agradables per a circular amb les màquines de dos pedals.

No obstant, a la nostra comarca tenim vials igual d´agradables, que encara que no estiguin catalogats com a “via verda” ens poden fer passar una matinal ( o tot un dia) al damunt de les dues rodes. Un dels molts recorreguts, es l´anomenat Eix de Ripoll ( de Sant Llorenç Savall fins a Montcada i Reixac ), que enllaça amb el carril bici del Besós i arriba a peu de platja de Sant Adrià.

Aquest diumenge, aprofitat el bon dia, ens enfilarem a les nostres bicicletes i ens posarem el repte d´arribar fins a la platja sortint desde casa. Coneixíem part del camí fins als polígons industrials de Barberà del Vallès i ens calia cercar la resta del camí per arribar a mar.

Tot va ser més fàcil del que ens pensàvem, doncs el camí està molt ben indicat amb cartells dels senders del rodal de Sabadell i no té pérdua fins arribar a Montcada. Allí, cal travessar la població i anar a cercar el riu Besós. D´allí fins a mar, hi ha un carril bici asfaltat i de doble direcció d´uns 8 kilòmetres de llargada, que seguint el curs del riu, arribes a la desembocadura.

En poc més de 1,5 hores i amb uns 25 kilòmetres acumulats a les cames, estàvem al bell mitg de l´esplanada del Forum. Ara però, nomès calia desfer el camí fins a Montcada, perseguits i esquivant una gran maror de ciclistes, patinadors, passeja-gossos, caminants,.... del carril bici del Besós, arribar a Sabadell per l´eix del Ripoll i culminar l´excursió del dia amb la pujada de la Bassa com a cirereta del pastís.


Fins la propera.


Carles i Raquel..

lunes, 7 de abril de 2008

He reflexionat una mica jejejjejeej fins a mi hem fa gràcia dir-ho, i he decidit ficar algun video del viatge a la Patagonia, mès en concret i un video del nostre amic Carlinhus, Folkys alias Gandhi........i si tot va be proximament podrem anunciar que el DVD Patagonia 2007 estarà acabat.



www.Tu.tv

Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi