miércoles, 29 de octubre de 2008


GRÀFIQUES VARIES

Ola gent, aqui teniu les gràfiques de l'ascensió de la setmana pasada al Puigmal i la gràfica de la Olla de Nuria que vam fer dilluns!!

  • Castellar de n'Hug - Queralbs 35 km. 11 hores
    Ascension Acumulada: 2506 m Descenso acumulado: 2738 m




  • Fontalba - Fontalba 22 km. 7 hores
    Ascension Acumulada: 1749 m Descenso acumulado: 1744 m





P.D: Perdoneu, pero les fotos dels mapes no tenen molta qualitat, al guardar-ho amb el CompeGPS queda aixi

martes, 28 de octubre de 2008

PUJADA EN SOLITARI AL TIBIDABO

Per que no sigui dit, que el Drecera Vallesà no es mou , aquí va una petita i modesta crònica d´una drecerada el solitari. L´activitat del dia, anava sobre rodes ( en bicicleta ) en direcció a Barcelona. Aquesta vegada, enlloc d´agafar el camí planer del riu Ripoll, s´ha enfilat pel Tibidabo..



La sortida es desde Barberà del Vallès, fins a Cerdanyola per l´eix del riu Ripoll, es va a buscar l´entrada del Parc de Collserola pel sector Nord i s´enfila per la vall de Sant Iscle per agafar una trialera a trams no ciclables fins al Forat del Vent, primer punt on es pot veure la ciutat de Barcelona a una banda i a l´altra banda la plana del Vallès. Tot seguit, un tram d´una parell re kilòmetres per la carretera d´Horta fins al portell de Valldaura o s´agafa un tram del planer camí de les aigües per fins al desviament en forta pujada i per corriol fins al Coll de l´Erola pels voltants de la Font Groga. D´aquí i en lleuger descens cap a Sant Cugat, es va a buscar el camí que puja al coll de la Vinassa, un bonic corriol que et deixa just a sota de l´imponent Torre de Collserola. D´aquí i amb un parell de rampes que fan trencar les cames, s´asoleix el cim del Tibidabo ( 515 mts. ). Fotos de rigor envoltat de guiris, vistes a la metropoli ( amb un record a la Teixonera ) i cap avall que fa baixada. De nou, s´agafa la carretera de l´Arrabassada, assolint velocitats puntes de 65 km/h. ( pa matarse ) fins a la cruïlla de Can Ribes, seguim baixant fins a l´ermita de Sant Medir i desprès cap a Can Borrell. Una última pujada al Coll de Torrefarerra, ens deixa aprop de l´area de Can Coll i d´aquí cap al punt de tornada tot reseguint la riera de Can Codina, Cerdanyola i l´eix del Ripoll.


Us deixo amb el mapa i el track del recorregut. En color vermell es el tram d´anada fins al Tibidabo i en color blau el tram de tornada.




Fins aviat !!!!

lunes, 27 de octubre de 2008

OLLA DE NURIA
Ahir 26 d'octubre, a les 19 de la tarda vam sortir de Sant Etna, per vivaquejar a Fontalba, ( estaba previst dormir al cim del Puigmal, pero vam sortir molt tard). Vam fer el sopar de rigor, testant menjar liofilitzat de Decathlon, quin desastre de Test jejeje, massa aigua vam posar-hi...i directes al sac...


Va ser una nit llarga, buenu no per tots, no veas como roncaba el Gandhi de los ......, no va fer gens de fred, va començar a ventar una miqueta, pero res emprenyador dintre del sac, jo personalment no vaig dormir gaire, el fet d'aixecar-se aquell mateix dia a la 13 del migdia, no ajuda i també perque vaig estar molt pendent de quan sortia el sol per poder algunes fotos....

`




Desprès d'esmorçar un altre liofilitzat, que algú creia que era esmorzar i resulta que era un postre....ejem ejem, vam preparar motxilles d'atac i vam començar a caminar, amb 1h.15m. ens plantem al Puigmal!!!! 1h.15m menys de lo que marca la guia...







Com veieu hem fet una mica el ganso alla dalt, abans de començar a crestejar tota la Olla de Nuria, hem fet pujades i baixades varies, rollo trencacamens, genial per entrenar i fer desnivell.

Hem fet el Finestrelles, l'Eina, el Segre, Noufonts a part de cimets que et vas trobant pel cami....fins arribar al coll del Noufonts, per on hem començat la baixada cap a Nuria i posteriorment a Fontalba!





I per acabar un recull dels diferents animalons que ens hem trobat pel camí....


Fins la propera...Xavi, Anna i Carles

jueves, 16 de octubre de 2008

CASTELLAR DE N'HUG - PUIGMAL - QUERALBS

Bones Drecerencs!!!
Per que no sigui dit que el Drecera no es mou, hem volgut fer aquesta petita crònica del darrer entrenament per a l'Aconcagua!!!
Els participants de l'excursió vem ser, el Xavi (Igloo-Igloo), l'Anna (butanera) i jo mateix Carles (Gandhi).
Vem sortir de Sant Etna a les 05:20 h. del matí, frontal al cap i travessant els desertics carrers de Castellar de n'Hug vem deixar el poble per encarar l'ascensió al Coll de la Creueta.

Una vegada superat el Coll, ens vem dirigir al Pla d'Anyella, prop de l'estació d'esquí de La Molina i mentre començaba a clarejar, vem arribar a la Collada de Toses.
Aqui tornaba la pujada, per enfilar-nos cap a la Creu de Meians tot passant per una zona de búnkers contruits després de la Guerra Civil Espanyola.





Una vegada assolida la carena, ja no la vem deixar fins al cim del Puigmal, passant pel pas dels lladres i per l'estació d'esquí propera al cim.

Despres de 7 hores d'ascensió l'alegria per haver assolit el cim del Puigmal des de Castellar era molt i molt gran.

Encara ens quedaba un llarg descens de 3h 30m més, que ens va portar, després de la visita de rigor al santuari de Núria fins a la bonica població de Queralbs, punt final de la nostra excursió.

Hora d'arribada a Queralbs: les 16:00h.
Després d'11 hores de marxa, cap a Sant Etna hi falta gent...

COMPETICIÓ D'ESCALADA a Sabadell


miércoles, 1 de octubre de 2008

Homenaje a en Carles Folch

"El primer que m’ha vingut al cap és tota la gent que ha compartit camí amb mi i que ha fet possible que avui en dia hem pugui plantejar aquesta ascensió. I concretament tres persones que van viure els meus inicis com a muntanyenc.
El Jose, amb qui vaig aprendre i compartir l’ESPERIT muntanyenc que ara duc al cor."


Que queréis chicos, tenéis que entenderlo, me he puesto tierno porque a los 34 años hay cosas que llegan más directas al corazón. Así que he llegado a casa, y he dicho, yo tengo que corresponderle al Carles con algo. Y no se me ocurre nada mejor que robarle una sonrisa con antiguas fotos de cuando las rutas eran en Kamet.


Además, con la legión de admiradoras que tiene, seguro que les hace gracia con quince años menos. Un abrazo Carles Folch!!!.



En un tren francés dirigiéndonos a la maldita cara norte del Carlit en Invierno, el que hacía la foto, Alex Pinar de nuevo, se acordará toda la vida de esta excursión.


Que os decía, las Kamet, la mochila Alpina y un GR de los gratuitos!!!.

En la Vall Fosca, camino a Bor. El Folky recién salido de la película Grease.
Sí chicos, ya se que en esta foto solo salgo yo, pero es que la he visto tan insuperablemente moñas que no he podido evitar subirla!!!.
Nuestro primer Aneto en el segundo si no me equivoco.

Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi