miércoles, 21 de octubre de 2009

LA SACA GRAN

Desprès de la primera experiència amb escalada clàssica i per tal de seguir en la iniciació d´aquesta modalitat, vàrem voler probar alguna pared amb una mica més de dificultat però sense abandonar el conglomerat montserratí.

Així doncs i desprès de fer una selecció entre una desena de vies asequibles al nostre nivell, optem per dirigir-nos a la zona de les agulles per escalar un dels monólits més alts de tota la zona, La Saca Gran per la via Aresta Brucs ( IV+).

Aviem trepitjat moltes vegades els camins de la muntanya serrada però mai aviem estat en aquesta zona, per això, primer de tot, calia trobar l´agulla escollida per desprès fer-hi via.

Arribem a primera hora de la tarda a Ca´n Massana on comença l´aproximació. Enfilem per la pista en direcció al Refugi Vicenç Barbé i al arribar al coll de la Portella, girem a l´esquerra seguint les marques vermelles de la travessa de les agulles.

Desprès de remuntar un parell de canals, alguna d´elles equipada amb cordes fixes, arribem al peu de la saca gran. Val a dir que ens va costar lo seu acertar l´agulla ja que totes elles ofereixen unes grans tirades amb moltes posibilitats d´esgarrapar i si no estàs familiaritzat amb la zona, es una mica perdedor.

Una vegada al peu de "La Saca" i equipats amb tota la ferralla, enfilem el primer llarg per una fisura herbada. Passats els primers metres de pared, damunt d´un diedre característic, treiem el cap per sobre els arbres i la vista se´ns obre a tota la regió. Divisem tot el conjunt de les agulles, a un cop de pedra el refugi Vicenç Barbé i a l´horitzó l´Anoia i el Baix Llobregat.


Arribem a la primera R, i desprès de posar-li una mica de seny i de les fotos de rigor, optem per la retirada ja que la nit se´ns tira a sobre i desfer el camí d´aproximació en plena foscor no era del tot aconsellable. Això sí, a l´endemà hi tornariem per intentar treure la via.



Passades unes hores, arribem a Ca´n Massana quan el sol començava a treure el cap per llevant. Al fons, "la foradada" i "la cadireta" ens dónen la benvinguda, aquesta vegada amb un convidat de luxe, en Carles Folch ens acompanyaria en aquest nou intent.


De nou, enfilem cap a la " Saca", sense pérdua i confusió i en poc menys de mitja hora ja teniem els gats calçats.

"Tibem com uns bous" fins la R1, en cordada de 3. Al ser un matí d´un dimarts qualsevol, solament sentim la companyia de les agulles. Seguim el segón llarg fins l´altra R i de nou, el temps se´ns tira a sobre, aquesta vegada per compromisos laborals.


Així doncs, rapelem els dos llargs i desfem el camí d´aproximació sense la via a la butxaca. De totes maneres, tal i com diu la dita, a la tercera va la vençuda i ben aviat la "Saca" serà coronada.




Salut i esgarrapades.

4 comentarios:

Cueva, cueva dijo...

Peña!!! Quien es ese tipo de la barba que va con vosotros!!!! Parece el Folky pero que va no!!!???? Nunca se nos había dejado una perilla tan rollo segurata no????. Eiii!!! Que es broma, muy buena reseña, la verdad es que se hechan a faltar porque esto está un poco muerto. Yo es que no hago nada de nada. La semana que viene igual voy a afotar con algunos frikis del Fotonatura, según como hago reseña.
Por cierto, el Martes empece a currar en Barna. Un poco puteado pues después de tanto tiempo los horarios de mierda me matán, pero la verdad es que algo hay que hacer en esta vida. Pero bueno, a ver lo que duro porque el curro esta muy inestable en estos días, y lo mismo encuentras que vuelves al paro a las dos semanas. Por cierto esa zona de Montserrat es guapísima. Yo estuve hace unos años haciendo un avenc de la zona y me encanto, de hecho dormimos en el refugio que citais. A ver si montais algo a lo que pueda apuntarme que la escalada no va mucho conmigo. Un abrazo hermanos!!

Litus dijo...

Bueno, bueno, bueno,.... Aquí anem apareixen tots com el bolets..

Sembla que amb el fred ens despertem, esperant l´arribada de la neu, ja que es la temporada on hi ha mes moviment.

Josee !!! primero de todo,celebro lo de tu curro. En estos tiempos dificiles, tener una ocupación remunerada vale mas que todo. En segundo decirte que el tio de la barba es la reencarnación de Marco Pantanni "il Piratta". Nos lo encontramos de camino a Montserrat haciendo la cronoescalada de la montaña,.... ji,ji,ji,ji..

Pronto empezará la época de las ascensiones fáciles-fáciles con raquetas.

Visca el Drecera !!!

Fango dijo...

fácil fácil y sin nieve!
jajajajaj!
com no ens afanyem, la neu ja la tenim a sobre!
ueeeee!

Fango dijo...

No t'ho pots creure...
Aquest diumenge vam tornar a provar la via amb en Litus i quan vam sortir de la segona R per acabar l'últim tram de via ens vam haver de tornar enrera per la ventada que ens feia a dalt de tot! Un viento hipohuracanado que ens fotia fora!!!!
Així que una altra vegada serà!
Visca el Drecera Power Seny!
fins la propera!


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi