miércoles, 30 de septiembre de 2009

EL GORRO FRIGI

El passat dijous, festivitat de la Mercè, vàrem anar a esgarrapar al magnific conglomerat Montserratí.

L´agulla escollida va ser el gorro Frigi, emblema de la muntanya serrada per excel.lencia i a la vegada gran escola d´escalada clássica.


Iniciarem el dia a primera hora del matí i desprès d´un lleuger esmorzar a la cafeteria del pàrquing, enfilarem cap a la zona dels Gorros, passant per Sant Miquel. Desprès de la suada, i ja al peu de la pared, ens decidim per la via on pujar.


Degut a que anàvem una mica justets de material i que no anem gaire sobrats en experiència en escalada clássica de mes d´una tirada, optem per fer una via facileta de la zona de la bauma de Santa Magdalena.


Així doncs, just a sota de les vies més concorregudes de la pared, enfilem per la Canal de la normal fins al peu de la via tot seguint la ressenya d´onaclimb. ( http://www.onaclimb.com/montse/index.htm ).


La via s´anomena " Joan Marc ", de III grau Montserratí, apta per a panxuts cervesers i poc iniciats en el tema de l´escalada clàssica. Surten 4 llargs d´entre 18 i 38 mts, tots molt facilets i que es deixen fer sense cap pega.


Així doncs, i en menys de 2 hores maniobrant amb cordes i tota la ferralla, ens plantem dalt del cim, solitari, de l´agulla del Gorro Frigi.




Després de gaudir de les vistes que ofereix el cim, les fotos de rigor i un mos per agafar forces, ens llancem pel camí de baixada, una canal equipada amb cables i cadenes que faciliten la desgrimpada i et planten de nou al camí que porta a Sant Geroni.

Evidentment, aquest inici amb les vies de clàssica no es quedarà aquí, sino que obre una nova secció en aquest blog i en el conjunt d´activitats drecerenques.

Fins la propera.


Marc i Carles ( esgarrapaires )

4 comentarios:

Jose Antonio (http://mirados.wordpress.com/) dijo...

Muy buena si señor, menudos paredones, la verdad es que la vía no parece muy difícil, pero a mí no me vereis corgado con 120 metros por debajo mío, madre mía que miedo!!!!!!. Así que vais a seguir un programa de vías clásicas, y que lo vayamos viendo!!!. Y la presentación fotográfica africana para cuando??? Un abrazo peña!!!

Cingles dijo...

MOLT BONAAAAAAAAAAAAAAA!!!
FELICITATS GRIMPAIRES!!!
UNA ABRAÇADA GRAAAAN!!!
CARLES

Fango dijo...

iep jose!
tienes razón! Tenemos pendiente la presentación de "Estiu 2009 - Àfrica 2009"!!!
Jo ja tinc un vídeo que dura uns 4 minuts amb algunes fotos del viatge. Si tinc temps el penjo aquesta setmana, ok?
una abraçada equip! i anem activant-nos que aviat comença la temporada de esquí!!!!
ueeee!!!!

Jose Antonio (http://mirados.wordpress.com/) dijo...

Hombre pues esperaremos el vídeo con impaciencia!!!!!. Hombre ahora la temporada que esta en marcha es la de bolets!!! Los del Cal Pere Xic se deben estar dando un hartón de comer rovellones que deben estar empachados!!!


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi