viernes, 7 de diciembre de 2007

PATAGÒNIA 2007 - LA CRÒNICA

Ja està aquí la crònica de l'expedició Drecera - Castellanenca a la Patagònia Argentino - Xilena!!!

Es fa difícil explicar tantes experiències visquides en 21 dies en un indret tant meravellós, per tant, intentaré fer un resum lo més breu posible.

Vem sortir el dia 7 de Novembre del 2007 desde Castellar de n'Hug, lloc de residència de dos dels membres de l'expedició, l'Edu i en Carlinhus!! Amb els petates ben plens d'il.lusió vam sortir en direcció a l'aeroport de Toulouse per començar el periple d'avions que ens portaria en 48 hores fins al Calafate (Argentina).














El Calafate ha estat la nostra base durant l'expedició, desde d'aquí vem agafar diversos transports que ens van portar cap a les zones de trèkking del Chalten i de las Torres del Paine. El Calafate es un poble que viu practicament al 100% del turisme i només cal caminar 5 minuts pels seus carrers per a comprovar-ho. Ens van sobtar moltes coses del Calafate, una d'elles va ser el fet de que els cotxes eran molt antics i destartalats. Mica en mica vem anar coneixent els seus racons i ens vem anar familiaritzant amb el poble, els últims dies fins i tot ja ens coneixien a molts llocs. Els mes visitats...restaurante La Lechuza!!, els esmorçars (lomito completo) al bar La Esquina, el supermercat de sempre (no recordo el nom), i un bars recreatiu on anavem a fer billarets!!!









La primera zona que vem visitar va ser El Chalten, una de les múltiples entrades al Parque Nacional de los Glaciares, que ademés de ser gratuïta (l'única), t'ofereix la posibilitat de veure el Centro de Visitantes a on a part d'haver-hi una informació molt interessant sobre el parc, ens van fer una xerrada introductoria del Parc que mai oblidarem (impresionant!!!). El Chalten es un poble petit tambè amb dedicació exclusiva al turisme i amb 22 anys de vida, una vida tardia i amb un context de caire territorial entre Xile i Argentina. Per sort pertany a Argentina!!!









Van ser 4 dies disfrutant d'aquesta zona del parc, on vem descobrir racons realment increibles, fauna que semblava que s'hi posava bè per a fer fotos i flora que començava a emergir després del dur hivern Patagònic.


Una de les primeres imatges i potser la més impactant és la vista del Fitz Roy i del Cerro Terro des del Chalten.










La primera nit la vem passar a Laguna Torre, i les seguents al Campamento Pioncenot i al Refugio del Fraile. A destacar la Laguna de Los Tres, la Laguna de las Piedras Blancas i la vista del Paso Marconi des del Lago elèctrico.











Vem tornar amb els autocars CalTur (Calafate Turismo) cap al Calafate per preparar la seguent zona que voliem visitar, el Parque Nacional de las Torres del Paine (Xile). La nostra intenció era passar una setmana caminant per aquest meravellós Parc, peró les circunstàncies logístiques (sen's va trencara la tenda llogada amb l'ajuda del vent Patagònic), van fer que només estiguèssim allà 3 dies. Tot i aixó, ens vem regalar una ascensió totalment improvitzada al cerro Paine, que ens va permetre tenir una vista increible de les Torres del Paine i en el seu recorregut tambè vem descobrir lo màgics que poden arribar a ser els boscos Patagònics.









La nostra curta estada a terres Xilenes, ens va deixar tambè algunes imatges impactants, sobretot la dels cuernos del Paine, una inmensa mole de granit, coronada amb materials calcaris de color negre. Aquest fet la fa ser una muntanya que visualment es molt curiosa!!

Aquest contratemps ens va fer replantejar l'expedició i haviem de buscar un plan diferent per als propers dies, que ja serien els últims de la nostra expedició Patagònica. De seguida ens vem posar d'acord i vem decidir empendre la travessa del camp de gel Patagònic Sud. Uns dies deprés vem comprovar que va ser una decisió d'alló més encertada.
El primer dia de la travessa ens portava a dormir a un campament anomenat "La Playita", i de sensació d'estar a la platja....ni una!!! El camí d'aproximació al campament ja el coneixiem, per tant, vem poder portar un ritme molt alt i es va fer molt curt arribar-hi.











El segon dia de la travessa ens portava desde La Playita fins al gel Patagònic Sud, superant el Collado Marconi, ja en terreny de neu, glaceres, morrenes glacials, etc... Un espectacle de la natura que et fa sentir petit, però a la vegada gran. La veritat es que poques paraules, per no dir cap, poden definir o descriure el que vem poder veure i viure allà... Per tant, deixem que les imatges ho defineixin.
Quan vem començar a ser conscients de la MAGNITUT del camp de gel Patagònic va ser quan ja haviem creueat el Collado Marconi i mica en mica sens anava obrint la visió cap aquella majestuosa glacera.











Passar la nit a un indret com aquest és una experiència brutal. La sensació era la d'estar al mig del no res, rodejats de kms i kms i kms de neu i més neu, sols, desprotegits i desamparats. Totalment surrealista, increible i meravellós a la vegada.










El dia seguent vem continuar la travessa pel gel i a mig camí vem arribar a un dels llocs més especials de tota l'excursió, El Circo de los Altares. Vem aprofitar per fer fotos amb aquelles coses que ens identifiquen o ens porten records de les persones estimades...









Mica en mica ens vem anar apropant a la sortida de la glacera, per una morrena pedregosa que ens va permetre veure les "entranyes" d'aquesta gran glacera en ple desgel.










Una vegada fora del gel Patagònic vem buscar un lloc mínimament acceptable per a poder plantar la tenda entre tanta roca. Ja anàvem bastant castigats físicament degut al gran esforç que haviem fet durant els dos dies anteriors, peró tot i aixó vem decidir que el dia seguent arribaríem al Chalten si o si... No sabiem el que ens esperaba...

El dia seguent vem iniciar el trajecte cap al Chalten, peró abans ens quedava creuar el Paso del Viento i tot un seguit de sorpreses que el camí ens va posar al davant.

Tirolina per creuar un riu, barranc sec, travessa de glacera amb bambes i un llarg etcetera que ens va fer la marxa molt amena.












Una vegada superat el Paso del Viento (encara no sabem perque...jejeje), vem seguir caminant cap al nostre objectiu. Un inacabable descens que la veritat en el seu últim tram va resultar ben feixug.






















Una vegada arribats al Chalten, el nostre estat físic era bastant lamentable, va resultar molt dur el fet de fer tota la travessa en 3 dies, quan les resenyes que vem consultar la feien en 5-7 dies. Normal que acabèssim així:













I amb aquesta experiència apassionant, vem acabar la nostra expedició a la Patagònia. Els seguents dies els vem dedicar al descans i a fer el "pixapí" al Perito Moreno, jejeje, JA ENS HO MEREIXIEM!!
Per acabar m'agradaria fer un parell de reculls de fotos.

1. una serie de fotos panoràmiques que el supermestre fotogràfic Xavi es va currar:


2. Un seguit de fotos de fauna i flora Patagònica que vem descobrir durant aquests dies:











































ESPERO QUE HAGUEU DISFRUTAT D'AQUESTA CRÒNICA NOMÉS LA MEITAT DEL QUE JO HE DISFRUTAT FENT-LA I NO US OBLIDEU DE DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS!!

GRÀCIES EN ESPECIAL ALS ALTRES DOS MEMBRES DE L'EXPEDICIÓ, EDU I XAVI I TAMBÈ AL TEAM DRECERA PER SER-HI EN TOT MOMENT

FINS AVIAT

CARLINHUS

31 comentarios:

Jose Antonio (http://mirados.wordpress.com/) dijo...

Como no voy a dejar comentario después de este peazo de entrada que te has currado!!!!! Madre mía, crónica completa, Carliños, por la puerta grande has entrado en el Blog (si ya se que no es la primera entrada, pero como esta ninguna je, je), buaaa!!! QUe te voy a contar que no sepas, que me dais una envidia increible, menuda expedición del 15, increible, y las fotos gaupisimas!!!, ya veo que te has estado peleando con la colocación de las mismas, je, je, es más complicado que la leche pero poco a poco, madré mía, lo que no sabía es que fuisteis un equipo de clones, je, je, en una de las panorámicas saleis todos. Ya decía yo que en Castellar para tener tanto trabajo os las arreglabais muy bien, y es seguro que en algún subterraneo de la casa de colonías teneis en laboratorio secreto y os clonais, je, je, y así con razón podeis con tanta actividad. Un abrazo expedicionarios y la próxima vez ya os veo de Trekking por el Himalaya, seguro que se os ha pasado por la cabeza. Un abrazo!!!

Anónimo dijo...

ieeeeeeeeeeeepppppp!
menuda crónica que te has currado, que grande eres!! viva la madre que te parió!! por fin después de 2 dias de espera has podido acabar tu crónica del viaje......y vaya fotos más buenas que has echo ;) y el carles tiene coche nuevo, habrá que estrenarlo y hacer unas curvas!!y ahora carles nos toca currarnos un buen montaje y poder financiarnos una carpa de montaña para la próxima expedición a groenlandia!!

dale fuerte manuel!!

xavi dijo...

ahhhhhhhhhhhhhh y confirmo lo de los clones del albergue, yo mismo salí de allí.....................

mercè dijo...

uff!!!!
que representa que seria el que hauria de dir per fer entendre com m'ha agradat la crònica??
pOrto estona pensant quines serien les paraules concretes,les mes adients...les més exactes..i nada!
crec que la solució hauria estat fer una foto de la meva cara mentre mirava les fotos..

màgia???a dojo!!!!
bellesa??màxima!!!
i així la llista seria eterna...

gràcies per compartir-ho!!!!!
MOLTES MOLTES GRACIES!!!

Fango dijo...

Carlinhus!!!
iep tiu, màgic, màgic...
La veritat és que és fa difícil imaginar-te la grandesa d'aquests llocs fins que no hi ets allà o pots veure imatges com les que ens heu fet arribar. Gràcies per compartir-les, companys, i per fer que el viatge no només hagi estat vostre. En certa part, després dels missatges enviats des de l'altres costat i ara aquesta peazzu entrada al blog, sentim que hem fet el viatge plegats. Si més no, crec que aquesta ha de ser la definició d'una bona expedició: No quedar-se per un sol allò que s'ha vist i viscut, sinó compartir-ho amb els amics i els altres de l'equip.
Sou els millors, sou collonuts!
Felicitats per l'èxit de l'EXPEDICIÓ i Gràcies per fer-nos sentir formar part de l'equip!
VISCA EL DRECERA i VISCA CASTELLAR DE N'HUG!
Salut i Revolució!

Anónimo dijo...

uau! vaia passada de viatge.. no sabeu l'enveja (de la bona) q em feu! jaja
és vera que mai no m'hauria imaginat que un lloc així es pogués assolir! pensava que només existia a les pel·lícules i a algun somni ambiciós!
i no puc imaginar-me tampoc el que deu haver suposat aquesta experiència per a vosaltres
al·lucinant! de debò, la crònica i les fotos! (els ocellets super macos! jajaja)
i res.. a veure si a algun altre viatge hi ha sort i ens veim!
una bessaaaada gegant! =)

Litus dijo...

iiiieeeeepppp !!!!

Encara estic al.lucinant amb tot el recull de fotos que has plasmat en aquest humil blog. Poc a poc anem fent Drecera arreu del món.

Gràcies per haver-nos fet participar en aquesta gran expedició. FELICITATS A TOTS !!!

I ara, a veure si tenim una bona temporada de neu al Pirineu, que falta n´hi fa.

Visca el Drecera i Castellar de N´hug ( com a seu oficial ).

PeChU_DrEcERA.JuNIoR dijo...

ieppppppp!!!! drecerinhus... com va felisitadimes carles, wapisim posa cophurait Daket xungu perke sino vindran els de discovery channel i tel tereuran xD. kina xuladaaaaa!!!! wenu viligeus dreceras perke el super i mega DRECERA JUNIOR estara en accio molt aviat.

abraçades del PeChU

Anónimo dijo...

wenas karinyett !!
sok amparooo!!
weno ps no res q ma agradat molt la teua pajina i q esta molt interesant ... doncs no se me ocurrix res mes jeje uns petonets carinyet(K)(K)evm

Anónimo dijo...

yee ya me podias aver dixo q te psiera aqi lo muxo q te quiero no??
jejjej
pos na simplemente q te quieroo muxooo q te exo demens y pos na q espero verte pronto...
un besitoo
y buff muxo ms jeje xo esq nose...
ty perra jaja
pos na q espero volver a eskiar contigo y arrearme de ostias komo nunka jaja
cuidate..
no me olvides nunkaaaaaa

rafita dijo...

Això es preciòs tot. Ho haveu tingut q passar de mort.
Quina envetja!!!!!!!
Esta tot super bé.
Hi ha una fauna i una flora genial. Bé esper q torneu per aqui o q noltros vagem cap alla i tornar a passar bons moments jejeje
Enga dew cuidat

Anónimo dijo...

UOUOOUOUOU!!!
vayaa pasadaaaaaa!!! =)
buaa com m'han agradat les fotogarfies!!
anda q noo bufff això numes ho poden disfrutar uns quants privilegiats eeeee!!

y el textt molt xulo!
vaya diess q veu pasar!
sta currat sta currat! ^^

Un petoooooooooO geganttttttttt!!!!!

=)
T'estimuuuuu*

Anónimo dijo...

caRleeees!!
cOmo no te iba a dejaR un comentarioo?
que pasadaaaa!!
fotos geniales!! impresionantee!
me encantaa!
me tienes que llevar a un viaje de estos!! aL fin deL mundoo!
espero veRteee pRontoo! =)

t'estiiim!!

Anónimo dijo...

Quina currada! XD
be, dons el que deiem...
quan fem el proxim viatje...
jajajajajaja

Les fotos, molt maques!
(no cal dir qui en sap molt no?, o millor dit, qui no en para de fer...) jejej

Espero repetir l'experioencia a Castellar! :D:D

Un peto!

Anónimo dijo...

Mencata de veres mencanta!
esta genial ... i les fotos, precioses!
= )
aiis Carles yo vuic tornar a esquiar... sii vuic tornar a pegarme les pinyes que em pegaba jeje pero aixo no mimporta xk o vam pasar de luxe alli!


Vos tirem de menys... i no moblide de l'Eduard i del Raul jeje



nose k mes posar.
Se macaben molt pronte les paraules jeje




aci o deixee!
Molts petons
testimeee!

Anónimo dijo...

Salut Carlinhus!!
M'afageixo als comentaris, per tirar més floretes ;-)
Sincerament, dubtava que us pogués anar tot tant be, veient els preparatius prèvis...jejejeje.. com es nota que teniu fusta de guies i això de l'experiència val a tot arreu..
Estic segura que la Patagònia us ha agraït molt la vostra "patejada" i tot el suc que n'heu tret del viatge..
Evidentment, les fotografies del gel patagònic sud, són les més impressionants, si es pot definir amb paraules ... inmensitat ... o potser, podria ser una bona definició de SILENCI..
També el Fitz Roy i los Cuernos del Paine increible..
Ah! felicitar a l'artista de les fotos en blanc i negre, els hi dóna un aire antic guapíssim.
Be, crec que els punts més importants ja els he dit!!
Felicitats per aquestes vacances tant aprofitades i celebro que tingueu les PILES carregades!!
Un petó de tot COR!
Manyaki

laura* dijo...

Aiiiix!!
Q dic?¿
Buuuf... nose...
Q el dia 1 per la nit... al refugi de St Cecilia vaig ser una persona MOLT afortunada... pq vaig poder escoltat aquesta crònica en boca de la persona que millor m'ho podia explicar... a més vaig poder veure totes les fotus TAN màgiques... buf!! son genials... eske encara flipo quan les miro i penso que son de veritat... i les fotos dels animals... buf!! son genials!! Tot plegat no te paraules... espero el dia que jo pugui veure am els meus propis ulls coses TAN grans km akestes...

he estat tota la tarda entre papers i tota la setmana super atabalada pro eske kuan miro coses km akestes tots els papers i treballs no tenen res dimportancia...


aiiix.. gracies per ensenyarnos tanta magia junta!! ets genial!!



T'estimoooo peeet!

Anónimo dijo...

uenasss karlituss

km mola es una pasada un flipens=D!!!!

ueno io ia stik esperan a k aribi el dia d l setmana blanka !!! jeje ueno ia ens veurem deww

Anónimo dijo...

Holaa Carlosss!!! q lindas fotssss son increibles me encantan=) me alegro un monton q te haya gustado argentina=) y q guacho te comiste un ricos asaditos bien de campo y de montaña xD espero q nos veamos proton asi me contas todoo =) y espero q vuelvas y vayas a mar del plata=) q hay es de donde soy yo=) bueno un beso enormeee cuidate mucho chauuuu y feliz navidad de tu amiga argentinitaa jeje =) aa q lindas las llamas=)=)

Anónimo dijo...

xalsituuuuuuuuuu !

que maco0 tot aixo ! quin mon mes idoni per el humans, i tanta gent que no sap apreciar-lo...llàstima oi?¿

Bueno jo si que se...pero tu meeeeeeesss e? ajajaj

algun dia ho faré( esperem) xD

t'estimo0o0o0o0o0 moooooolltt

mercè dijo...

De Instante en Instante

Era un yogui muy anciano. Ni siquiera él mismo recordaba sus años, pero había mantenido la consciencia clara como un diamante, aunque su rostro estaba apergaminado y su cuerpo se había tornado frágil como el de un pajarillo. Al despuntar el día se hallaba efectuando sus abluciones en las frescas aguas del río. Entonces llegaron hasta él algunos aspirantes espirituales y le preguntaron qué debían hacer para adiestrarse en la verdad. El anciano los miró con infinito amor y, tras unos segundos de silencio pleno, dijo:

--Yo me aplico del siguiente modo: Cuando como, como; cuando duermo, duermo; cuando hago mis abluciones, hago mis abluciones, y cuando muero, muero.

Y al concluir sus palabras, se murió, abandonando junto a la orilla del río su decrépito cuerpo.

*El Maestro dice: La verdad no es una abstracción ni un concepto. Cuando la actitud es la correcta, la verdad se cultiva aquí y ahora, de instante en instante

Anónimo dijo...

Olaaaaaa!!!
Bueno dirte k moltes gracies per tot lo k m'ajudes...k ara mateixa si no aguera sigut per tu no se lo k hauria fet,aixina k moltiisiimess gracies enserio...y gracies per tot,per preocuparte x mi,per tot...i k sapigues k açi estic x a lo k faja falta ok?
T'estimeee!!!
Moltes besaetes!!!

Anónimo dijo...

CarleesS!!!
como vaaa???ya e visto las fotooos!! qe guapas:D te lo habras pasado geniaal!!!:D otro dia me apunto con vosotroos jaja:D! y nos recorremos Ásia :S jaja:D...qe decirte? qe tengo MUCHISIMAAS ganas de verooos:D!! y de darte un SUPERABRAZOOOO:D:D!! de esos de los nuestros:) y nada...q os echo mucho demenos! siempre estamos recordando los momentos de Castellar...fueron unicoos! jamas se me olvidaran...los recuerdo como si uviese sido ayer! quiero repetir!ir con bicicletas por el pueblecito jaja o bajar la montañaaa o patinar:D:Dy hacer el gusano ese jajaja y nada...qe ya te dejo!!..qe siempre estareis en nuestros corazonees!!!

un beso EnorMEEEE y una superabrassada IMMMENNNSSSAAAAA carles!!

TESTIMMOLTISSIIM!!!(L)(L)


sandreetaa .

Anónimo dijo...

eeh! k kabornns!!!
jo tmb vui!!!
molen les fotos am taanta i tnta neu... :)
kuidat calopaa!! :)
MUAKS!

Anónimo dijo...

geeeeRmaneeet!
buaaah! estas fotoss son preciosas...
yo kiero ir a un paraiso asii kntigooo!!
pero bueeno...kn ir a castellaR me llegaa...xk para mii akello ya es un paRaiso..y solo x el simple motivo de estar vosotros!
los dias k pasamos tanto en castellar komo en mallorka juntos..fueron inolvidablees y nadie los podra superaR!
entrasteis en mi korazonciito y ahora no podreis salir nunka!
xk a pesar de la distancia..una amistad tan fuerte komo la nuestra jamás se podra romper..ni x la distancia ni x nada!!
xk siempre k te e necesitado as estado ahi para apollarme y darme un hombro kn el k !
geRmaneet..te echo muxo de menoss enserio =__( y necesiito verte prontitoo
y a xeme y pechu y ricaRd y todos vosotrooos!
sois super especiales para mii...
y bueeno..todo keda dixoo
k tengas muchisima suerte en la vidaa carleess!
t'estiiim moltiiiiissiiiiiiiim!

Anónimo dijo...

The active ingredient is sildenafil 100mg. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url] Moronic thinking. Most chordates are vertebrates (animals with backbones), but the phylum also includes some small marine invertebrateClick the link for more information. I am absolutely humbled by the beauty in the ways of the Lakota Oyate.
Some real people have been creatively identified with "Mother Goose," including two french queens, both named Bertha or Bertrada (wives of Pepin the Short, 8th century, and of Robert II the Pious, 10th century-11nth century). [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose toronto[/url] The company changed its name to Delta Woodside, a combination of the names of two major acquisitions, and went public in 1987. http://officialcanadagoosesoutlet.ca
[url=http://flyballbags.com]canada goose jacket[/url] Christian Louboutin ShoesChristian Louboutin bootsJimmy Choo ShoesCallaway Golf ClubsGolf ClubsTaylormade Golf ClubsCheap Golf Clubs onlinestoreMLB CapsMLB JerseysNBA CapsNBA JerseysNCAA JerseysNFL CapsNHL JerseysSwiss Replica WatchesJapanese Rolex WatchesSwiss Rolex WatchesMont-Blanc WatchesTag-Heuer WatchesFerrari WatchesDay Date WatchesLink WatchesCouple WatchesSpirit WatchesLouis Vuitton WatchesTAG Heuer WatchesPorsche Design WatchesRolex WatchesTag Heuer WatchesMiscellaneous Watchesdiscount Rolex Watchesclassic Tag Heuer Watchesnew Miscellaneous Watchesdiscount Rolex Watches at wholesaleclassic Tag Heuer Watches on salenew Miscellaneous Watches for youChristian Louboutin Sandals ShoesChristian Louboutin Sneakers ShoesChristian Louboutin Wedges ShoesAir Jordan ShoesJordan ShowM ShoesJordan 6 rings Shoescheap Air Jordan Shoesdiscount Jordan ShowM Shoescheap Jordan 6 rings Shoescheap Air Jordan Shoes for salediscount Jordan ShowM Shoes on salecheap Jordan 6 rings Shoes wholesaleEdhardy Women SuitEdhardy Mens T-ShirtsEdhardy Womens T-Shirtsdiscount Edhardy Women Suitcheap Edhardy Mens T-Shirtsnew Edhardy Womens T-Shirtsdiscount Edhardy Women Suit for salecheap Edhardy Mens T-Shirts at salenew Edhardy Womens T-Shirts for youAir Force 1 ShoesNike Air Max ShoesDunks ShoesNike Air Force 1 ShoesLouis Vuitton BeltsHermes BeltsGucci BeltsFerragamo BeltsLouis Vuitton HandbagsPrada HandbagsChloe HandbagsFendi HandbagsGucci HandbagsHermes HandbagsBalenciaga HandbagsChloe HandbagsChristian Louboutin Shoes2010 spring women shoesManolo Blahnik shoesMen North Face JacketsWomen North Face JacketsMen North Face ShoesHermes Birkin HandbagsHermes Kelly HandbagsHermes So Black HandbagsHermes Lindy HandbagsHermes Crocodile Birkin handbagsHermes Mini Kelly handbagsHermes So Kelly handbagsHermes Birkin 35CM handbagsHermes WalletsHermes BeltsHermes HandbagsHermes Scarves [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre online manual[/url]

Anónimo dijo...

Using a photo or other artwork you provide, or using a stock image, your card is drawn and composed on computer. [url=http://www.vanessasac.com]sacs vanessa bruno soldes [/url] was feeling all hot," Zoe Michener told TODAY. LIVESTRONG is a registered trademark of the Lance Armstrong Foundation. As with any airport, particularly with the hightened security following the terrorist attacks on September 11, 2001, you must respect the wishes of airport security.
Coyotes are beautiful, intelligent creatures that, like wolves, have taken the brunt of man's vengeance for hundreds of years. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose parka[/url] If you live in a warm area, clothes that are made of pure cotton are best for this summer. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose toronto factory[/url] If you desire to contemplate on the Southern it, of run you amenability stab to come about water aged first-class of Nanjing, pull the bell vat further among the cause Stone, mound Wai homeland, tidal playing knock out town, the diddly regret Suzaku bridge, Wuyi Xiang Xin lacerated that for instance of the intersection of mouth oldness. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats pro edition detox[/url]

Anónimo dijo...

Skins maintain universal ties through their music, distributing recordings internationally and organizing concert tours and music fests that feature both domestic and foreign bands. [url=http://www.2012canadagoosepascher.fr]Canada Goose Pas Cher[/url] Perform all the small hygiene tasks that are not usually done every day. It is also known as Provincial Highway 500. When, in 1989, paramilitary police again crushed a pro-independence protest, killing more than 100 people, western tourists were on hand with their video cameras.
He said the borough expects to set up a meeting with some township property owners and the Pennsylvania Department of Transportation to discuss ways of fixing storm sewer issues in the area.. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jackets[/url] There are many other gadgets like the laptop, tablet, note pad, and such devices that always come with carry cases. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose parka sale[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose toronto factory[/url] This tends to have a good tank very best, a sleeveless vest, a first tee shirt together with light woolen skirts going Christian Louboutin Fetilo Fishnet Patent Pumps Beige with it all, you can layer longer dresses utilizing scarves, brightness woolen knitwear, jackets and definitely the ideal shoes, which might be " booties " or receptive sandals. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre kobe bryant[/url]

Anónimo dijo...

Individuals plus physical activities Every NHL fan should have a NHL jersey in store The franchise was poor to mediocre for most of its first 13 seasons, only making the playoffs onceIf you are one of those people who do not have the patience for a custom made jersey or want to buy an item off the shelf for any other reason, then the best place to buy your NHL is online Regardless of whether you are searching for that most recent cellular mobile, Nike mix shoes, television, PC, iPods, presenters, records system or any kind of other electric thing, you are specified to receive a individual Internet Focusing at power along with strength throughout training exercising is seeing that important as paying attention to flexibility Topping the list of all is Sidney Crosby and Evgeni Malkin, as a potent 1-2 punch as we have been given perhaps the former Penguins players Mario Lemieux and Jaromir Jagr agreed [url=http://www.vanessasac.com]vanessa bruno pas cher[/url] advertising agriculture algae alternative animal architecture art bags batteries beauty bees biodiesel biofuel biogas books boxes business c02 car cardboard cardboards cars celebrities charitry charity cleaning clothing co2 communities community compost computer computers construction containers crafts dating death degradable design donations education electricity electronics energy entertainment environment farming fashion food forest furniture garden geothermal gifts gold gum handbags health heat hotels invenstment investment investments iphone jobs junk landfill landfills loans local mail marketing metal methane money mushrooms music natural network office oil old online organic paper pee pest pets phones plastic plastics pollution poo poop rain recycle recycling relationships renewable rent rental resue reuse school sewage sexy shipping shopping solar space supplies sustainable tires toys trade trading transport transportation trash travel trees upcycle urban urine vacations vending videos waste water wind wood youtube grounds in Fullerton. Would I have enough for our monster mushroom festival and for all our products year-round? A constant juggling game, I would certainly have to regroup and make do with what I have, reconfigure our products, ditch label inventory $$, oh the joys of the wild life in business..
I have played with wild birds all my life. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jacket[/url] If an mp4 player comes from the reputable brand the sound quality must be unquestionably exceptional, no matter how cheap the prices of the gadget might be.. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose chilliwack[/url] style="text-align: center;">Beyonce e Jay-Z sono inseparabili, innamorati piГ№ che mai! Beyonce ГЁ una cantante bellissima che ha conquistato il mondo con la sua voce, ovviamente perГІ un ruolo determinante lo ha anche la sua immagine, in linea di massima lei sceglie sempre ambience molto belle e accattivanti, oggi la vediamo con mini dress floreale e con accessori in pitone, ГЁ chiaro che alla bella cantante piace molto lo stile selvaggio e allure che abandoned il pitone riesce a dare! [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]monster beats by dre twitter[/url]

Anónimo dijo...

>>She loves writing poetry because she is able to show people who she is, and who she is becoming as days, weeks, months and years go by. [url=http://www.vanessasac.com]vanessa bruno sacs[/url] The colonisation of Virginia had little to do with seeking freedom from religious oppression. This is the game that I made for my time period. First, it conserves their energy.
The Peacekeepers are probably the most powerful overall of the original seven SMAC factions. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose chilliwack bomber[/url] Your grownup questioner could have very different ideas about what makes kids clothes stylish than other kids. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose outlet[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose online[/url] One hunter exhibits depth when he recalls the story of how his little sister killed herself after a seemingly hopeless future predicted by Midori, the tarot reader, but it's easy enough for the reader to see he's not out for mindless vengeance; he's the only hunter without a crazy, empty look in his eyes."Innocent W's" plot moves very briskly, and given that everything is splattered in inky blood every two panels, it can be hard to follow. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dr dre studio for sale[/url]

Anónimo dijo...

Nevertheless every time every person assessment men and women absolutely everyone takes place to find out which more than a regular timetable type Canada goose outfits is occasionally an unbelievably considerably much far more respected as opposed to men outdated array as properly as kids' Canada goose garments.. http://officialcanadagoosesoutlet.ca And IIRC, the max for first aid kits and EVE has been reduced to five. • Scout the area that you are going to hunt at least three or four days before you plan to hunt, this is probably one of the most important goose hunting tips. The impetus for campaign reform has to come from the constituency and me as well as all other voting Americans, and not from politicians.
g f anslutna Trillium andra m och kan max, r den gl att ringa ett stort antal parallellt med stamg F v detta s tyder namn Randonee. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose toronto[/url] Contamination - Contamination is pretty straightforward to deal with however remains the top causes for failures in the conveyor system. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose for sale[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose down jackets[/url] new BATMAN movie has all the ingredients of success: a new actor to play the Dark Knight (Christian Bale); a supporting cast that suggests substance will play as important a part as style; a script from a screenwriter (David Goyer) that's had success with previous comic book adaptations, and who also happens to be a successful comic book writer; and a director (Christopher Nolan) with credits that both critics and fanboys can appreciate (like MEMENTO and INSOMNIA). [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dr dre philippines[/url]


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi