martes, 30 de octubre de 2007

Escalada a la vinya nova

Diumenge passat, aprofitant que feia bo i que quasi tots estavem disponibles, vàrem anar a esgarrapar una mica la roca de la cara sud de Montserrat. La zona escollida va ser la Vinya Nova, coneguda per molts de nosaltres per les experiències viscudes buscant la ferrada de les Dames. Aquesta vegada però, no va ser menys.

El dia ja va començar amb mal peu. Enganxada de llençols d´un mateix i corre-corre que te pillo, que l´equipo espera ja que en Carles Folch ja era sota casa. Pujem els dos a cap a casa Marc i sorpresa en David encara no havia arribat. Trucada per teléfon que ja arribava ½ hora tard i res de res. Com a excepció i per què no es quedés en tierra, anem a buscar-lo a casa, tot de pasada.
Ens rep la senyora Bayó i l´”alientos “i molt amablement ens fa passar dins de casa per a treure literalment del llit al senyor David. Hi haurien fotos de moment, si el protagonista, en una maniobra de despiste, no les hagués esborrat, però bueno, tiempo al tiempo que l´experiència ens diu que d´ocasions com aquesta n´hi hauran moltes més.

Una vegada tots dins l´auto, ens dirigim cap a la zona d´escalada de la Vinya Nova. Arribats allí, aquesta vegada sense l´ajuda del cuñao de la zona, ens pimplem un bon esmorzar de paambtomata i safata d´embotits. Això es anar a escalar !! , el demès són tonteries. Petem la xerrada i ens disposem a buscar les vies. Segons la ressenya, es molt fàcil arribar-hi ja que estàn situades a 400 metres del restaurant.

Pista amunt i ja estém encigalats al mitg d´una canal ,fora de la zona d´escalada i envoltats d´un caos de rocs. Decidim agafar Drecera, fent honors al nostre nom i muntanya amunt, entre mitg de les zarzamores, que me enamora, que me enamora,... fins que arribem a una cagarrutera ( paraula extreta del diccionari felí de Castellar de n´Hug ) i allí no hi havia res. Tornem enrera, havent perdut molt de temps i refem el camí de nou, agafant altre drecera, però encaminada a les vies d´ escalada.

Per fi ja hem arribat, esgarrapats i maleïnt la zona. Llàstima que les vies tenen molt bona pinta. Ens comencem a equipar per a l´ocasió i algú duia un material que no era el seu sinó unes talles menys. A part de l´arnès talla XXS s´havien de veure les botes per a trepitjar gel. Es que no es pot anar a fer grau.

Iniciem la matinal d´escalada amb dues línies de corda. Per una banda, el Marc com a primer i jo mateix en un 5+, i per l´altra en David i en Carles en un 6a+ sense saber que ho era. La via nº 1 va resultar tot un éxit, amb 30 metres de cordada fins a la segona reunió que tots vam poder gaudir.

De ben segur que repetirem a la zona, ja que pinta força bé. Amb sol d´hivern durant tot el matí, ambient i fàcil accés ( de tornada vam ser capaços de cercar el camí correcte ).


La propera, Ferrada de la Riera de Salenys.
Iep, iep, iep..

jueves, 25 de octubre de 2007

El Forat de Boixols

Un cop més, dins de l´àmbit de les Drecerades, ens vam retrobar tot el team per a fer una de les nostres aventures. Aquesta vegada l´activitat va ser un barranc, ja per tancar la temporada i l´indret escollit, el “Forat de Boixols “.

De molt bon matí, quan ja hi erem tots, ens vam posar el marxa cap a la comarca de l´Alt Urgell, Abans, però, hi va haber un auténtic “ Pit Stop” per tal de posar a punt l´auto d´en Jose. Unes manxades a les rodes i com nou.

A mig trajecte, comencen els mals d´articulacions del David. Li fa mal un genoll i hem de parar per a canviar de posició. Aprofitem per a fer un esmorzar de “ 5 de esos “ i coca-cola, que la panxa ja fa rau-rau.

Coll de Boixols, parada per a fer unes fotos de la magnifica panorámica de la vall, canviar l´aigua de les olives i fer unes grimpades a les xarxes metàl.liques de la carretera. Cal esmentar l´abandonu que vàrem fer del company Folky, aprofitant que es va encigalar amb una cresta-cresta de la zona.

Una vegada arribats al gran paratge del poble de Boixols, ens calcem els neoprens, foto de rigor i cap al barranc que hi falta gent.
Deu minuts més tard, i sense gaires complicacions, ja teniem el cul en remull. L´aigua estava molt freda, pero no va ser cap impediment per a completar el recorregut de l´engorjat. Per davant encara teniem un bon grapat de salts, d´entre 3 i 5 metres, un parell de ràpels, l´últim el més espectacular amb 15 metres volats i una sopresa final, amb un salt de 8 metres, just a sota d´un pont románic.

Al finalitzar, i abans de començar la pujada fins al punt de sortida, vam fer una mica de conya, al xiringitu de la kaskada amb una coneguda cançó que de ben segur sería éxit d´algún estiu.

Arribats al cotxe, desplegament del campament gitanu, una mica de ganyipada comuna i tornem cap a casa que comença la cursa de F1 amb l´Alonsu Brota.

Passat el poble de Ponts, el fondo sur del cotxe, es revoluciona. Masses hores encarcarats al vehicle potencien l´aborriment i comença una sessió de riureterapia com poques n´hi ha hagut. Fotos inmortalitzant els millors moments dels somnis, atacs amb mecheru bomba, entrevistes personals i moltes altres históries que van fer que la Drecerada fos tot un èxit.
Fins la propera.

Iep iep iep iep !!!

lunes, 15 de octubre de 2007

Vistes Panoràmiques de la Cerdanya

Desprès de l´èxit que va tenir la primera sortida amb Btt Drecera, a mitja setmana improvisadament, va sorgir la idea de la segona sortida amb Btt, aprofitant el Pont de 3 dies. Aquesta vegada, el territori escollit va ser la Cerdanya, aprofitant que mig team estava d´stage a Casa Folch.
Així doncs, el diumenge a mig matí, ens vàrem trobar tots i totes al bell poble de Riu de Cerdanya per a començar la nostra excursió del dia.

Aniríem cap al Refugi del Serrat de les Esposes i desprès cap a Cortals de L´ingla i tornada pels pobles de Bor i Pedra per a tancar la volta. (ruta cercada a la revista aventura i natura nº 8 ).


Les primeres rampes de pujada, ja van posar a prova les nostres cames, fins al refugi del Serrat. Bonic paratge molt apte per a fer un “ stop & go ”, i fins i tot una barbacoa al pur estil Drecera. Llàstima que aquesta vegada no era la nostra intenció. A partir d´aquí, la pujada continua, aquesta vegada per un asfaltat molt incómode fins a la cruïlla del mirador de la Font Freda i desprès fins al coll del Pendís i gran baixada de tornada a la vall.

L’arribada al refugi dels Cortals de L´ingla va ser molt còmoda, tot i les primeres corbes on els més intrèpids, posaven a prova els frens de la bicicleta, ja que anava tot de baixada. La resta vàrem poder gaudir de les espectaculars vistes que ofereix aquests dies la Cerdanya. Els arbres comencen a estar pintats dels colors de la tardor.


Unes últimes rampes, ja pel fons de la vall i creuant els vells i bonics pobles del Cerdanya de Pedra i Bor, ens van permetre tornar de nou al punt de sortida, havent completat quasi 27 Kilòmetres de recorregut amb un desnivell acumulat d’uns 1500 metres.




Fins la propera..

Iieeepp iiieeepp iieeeppp ¡!!!!

sábado, 13 de octubre de 2007

Duathlon: Barranc Torrent de la Cabana i Escalada a Montgrony

Equipooo!

Avui dissabte hem tornat a viure una nova aventura del Drecera. Els protagonistes del rodatge han estat en Brotix, el Folky i en Fango.
L’escenari, aquesta vegada, ha estat el barranc verge que recorre les terres de Gombrèn. Es tracta del Torrent de la Cabana. La baixada és impressionant, divertida i molt natural, doncs els 7 salts i els 3 ràpels que hem realitzat han estat genials. Poca gent per aquestes contrades, al barranc no hem trobat cap col·lega, i tan sols hem vist algun que altre boletaire pels marges del riu que han quedat esmaperduts en veure tres tius pillats fotent crits dintre del riu...

Encara els hem animat el matí, doncs si havien d’esperar a trobar rovellons... déu ni do, la zona semblava estar pelada!!
Aquí teniu algunes imatges del descens! Jejeje no tenen desperdici...


Maniobra de Ràpel + Salt des de mitja paret.


Salt de 13 metres en començar el barranquillu...

Folky i Fango sota les catarates del torrent...

.. i en Brotix en aparició mística sota el pont de roca natural...


Però el jornal no ha acabat aquí, no! A la tarda, després d’un bon àpat i una migdiada de rigor, hem anat a treure’ns els mono d’escalar a les parets de Montgrony. La via FreeGirls ha quedat enfarinada de magnesi. Impressionant posta de sol penjats a mitja paret i amb la silueta del Pedraforca enrogida. No hi ha paraules... Per tant, hem escalat fins que ens han tancat el llum...









La combinació del ha estat explosiva i esportiva del tot, doncs al vespre hem anat a veure el partit de semifinals dels Mundials de rugbi, entre França i Anglaterra. Llàstima que els nostres veïns gavatxos no han estat a l’alçada del xutador anglès Wilkinson... jejeje...
Bé doncs, com sempre, esperem que a la propera trobada puguem estar el Drecera al completo! Però no us preocupeu, Cueva Cueva i Litus, doncs avui heu estat en ànima presents a la Duathlon de muntanya barranc-escalada.
Y mañana más amb companyia del Litus! Viciat a la bici BTT!!! Més informació a la propera entrada al blog! dew companys! salut i peles i drecera for ever!

jueves, 11 de octubre de 2007

Clàssica Sant Llorenç amb BTT

Desprès d´una setmana “ récord” d´intercanvi de correus electrònics entre els membres del Drecera, finalment vàrem aconseguir realitzar la primera sortida oficial amb BTT. ( dic oficial perque estavem més del 60 % de l´equip ). Cap a les 8:30 del matí, ja estàvem a casa Marc-Gemma, per a començar la nostra excursió. Quan encara no teniem decidit el destí, entre Sant Llorenç Savall y els boscos de Guanta, aparareix un llampant cotxe vermell. Era en David Brota, un altre dels membres del team que havia de venir amb nosaltres, sempre i quan li facilitesim una bicicleta.

Abans de que ens posesim a fer de mecànics ( haviem de fer una petita revisió de la bicicleta a deixar ) , comenta que no vé perque “li fa mal el cul”. Però com por ser ¡¡¡ si encara no havia fet una sola pedalada !!!. En fi, almenys el company David, va tenir el detall de venir a veure´ns i demostrar que habia pogut sortir del llit. A la feina de guia de muntanya, per alguna cosa es comença.

Així doncs, i desprès d´haber quedat amb en David per a veure´ns a la tornada de la nostra aventura, ens dirigim fins a Castellar del Vallès a travès dels boscos del Parc Agrari de Castellarnau, Can Deu i baixant fins el riu Ripoll pel Torrent de Ribatallada.

Una vegada arribats a Castellar del Vallès, y desprès d´una petita inflada de pneumàtics, comencem la clàssica pujada al Puig de la Creu. Unes primeres rampes i en Carles Folch, amb escapada en solitari, el fan mereixedor del gran premi de muntanya del dia. Aquest guia, te més globus vermells que tots nosaltres junts. Al arribar al coll de Can Cadafalch, amb “superpajara” inclosa i aglomeració de gent, anem direcció Sant Llorenç Savall, tot de baixada. Arribats a la bonica població, que tots coneixem per ser un dels “muros” de la famosa Matagalls- Montserrat, mengem fruita de la temporada, per gentilesa del Marc i tornada a la pedalada, que s´ha d´arribar a casa per dinar.
Baixada per la carretera sense gaires esforços fins a Castellar del Vallès i a travès dels boscos de Togores, arribada a Sabadell. Unes merescudes patates braves per a recuperar-nos de l´esforç, van posar la cirereta a la gran matinal.


Espero seguir disfrutant de la vostra companyia sobre rodes.

IEEP IEEP IEEP IEEP. ¡!!!!

domingo, 7 de octubre de 2007

Expedició Drecera als Alps 2007

iep Drecers!
Després de tantes setmanes a l'espera, aquí teniu la crònica del passat més d'agost... us presentem: l'Expedició Drecera als Alps 2007!
El diumenge 26 d'agost d'eguany, coincidint amb l'important data del calendari pastoril pel concurs de gossos d'atura de Castellar de N'Hug, vam arreplegar-nos una part del drecera team per prendre una nova aventura... un viatge d'ensomni que ens va portar moltes sorpreses, gran part d'elles, passades per aigua!!!

Pos ezo, amb la frego space carregada, el Folky, l'Edu i en Fango vam partir fins a la zona italiana de Gran Paradiso... poc a poc, les muntanyes anaven agafan el protagonisme a totes les vistes, miréssis on miressis... impressionant...

La intentona dels 2 primers dies era fer una aclimatació per la part dels pirineus italians. Concretament, l'intent anava en direcció Gran Paradiso (4.061 m.)... però el temps, ens va fer passar una mala jugada... De fet, el segon dia, després de fer nit al Refugi V. Emmanuel II (impressionant de 3 pisos i més de 300 places!) la jornada va començar plovent... en comptes de tirar amunt, vam haver de marxar avall... desfent el camí que havíem fet el dia abans. Amb nosaltres també va estar en Xavi, un gran amic i company de feina de l'Edu i en Folky.


Així és que a partir de llavors, tots els dies ens van ploure. Vam decidir anar a fer turisme a Courmayer; una bona birra, pizza y cultura excursionista al Museu de Muntanya de la ciutat. El dia va estar molt bé, però teníem ganes de saber la predicció de temps pels propers dies, doncs ja veiem perillar l'opció de poder fer el Montblanc.

Vam creuar el túnel del Montblanc i arribarem a Chamonix. Impressionant... no m'extranya que la gent conegui aquesta ciutat com el Bressol del Muntanyisme! Les vistes des de la ciutat són de fotografia... El glaciar dels Bossons, Monblanc, Agulla du Midi...

Malauradament, les informacions meteorològiques pels dies que teníem per endavant, no eren tan desitjables com les vistes de Chamonix... dimecres, dijous y divendres teníem la cosa fotudeta... el dissabte, es començava a arreglar. PErò bueno, malament no ens ho vam passar, ans el contrari! Tursime, cultura, museus de muntanyisme, exposicions de glaciars, shopping (o, més aviat, looking el nou model de calçat North Face amb rodeta de corda tensora...) i fins i tot, vam poder fer una barbacoa sota la pluja! No us perdeu la foto, ara bé, si penseu que vam tenir problemes per encendre la barbacue... mireu el vídeo! jajajaja (Folkyns pillat!)


A causa del temps, la intenció de pujar al Montblanc (4.808 m.) va quedar descartada del tot. A més a més, dels canvis en la planificació que havíem fet els darrers dies en saber que el refugi de Gonella esta xapat fins al març del 2008. Masses canvis de via en molt poc temps y el sol tampoc acompanyava...
Doncs això, el divendres abans d'anar a dormir decidirem que a l'endemà, sabent les previsions, ens aixecaríem ben d'hora y pillaríem el teleféric de l'Agulla de Midi (3.800 m.). Fes el temps que fes. Sabíem que seria bo, però les ganes podien més que un possible error en la previsió del canvi d'orientació meteorológica. Així que cap amunt!


Un cop dalt de l'agulla, vam beneir el dia i tot el paratge que podíem veure. Vam empendre la ruta direcció al Montblanc Du Tacul (4.248 m.). Cordada fantàstica i un ritme immillorable quan de sobte, arribats ja a una cota aproximada de 4.000 m d'alçada, vam veure com un guia i els seus clients donaven mitja volta just davant nostre. Després de parlar amb ell, ens va aconsellar no seguir pujant pel risc d'allaus que hi havia. Lloc per parar, fotos, rises i unes ganyipades de fruit secs... i cap avall! Tota una aventura baixant..., doncs si la nostra oida no ens va enganyar, ens va semblar sentir alguna caiguda de neu moooolt forta... no coments! Vam santificar el guide du Chamonix!

Arribats a Chamonix de nou la nostra aventura no va trigar en acabar. Una dutxa, una bona pizza a una meravellosa terrasseta amb vistes al passeig i un cafe capuccino de 3 parells d'ous i de 6 euros cadascun! kina clatellada!

En fi, la setmana va passar ràpida, però l'experiència de veure per primera vegada els Alps crec que no la podré oblidar mai. Gràcies Edu i Gràcies Folkyns per compartir amb mi aquells moments. I tots els drecers que no estaveu, Cueva cueva, Hiervas i Brotix, compteu que també estaveu presents en tot moment als nostres pensaments (en connexió directe des d'EEUU, Formigal i Sabadell).

Les bones veus m' han fet arribar que l'Edu està elaborant un petit diari de l'Expedició. Espero amb candeletes aquesta crònica del nostre estimat company de cordada.

Una forta abraçada a tots els Drecers (ep, i Edu ja t'hi compto com a Drecer també!)

Fango

jueves, 4 de octubre de 2007

Novetat : Calendari Autoimprimible

IIIeeeeeppp Drecers !!!



Aquí teniu el calendari Auto-imprimible d´aquest mes. Disfruteu-lo !!!!!

lunes, 1 de octubre de 2007

Pedraforca desde Gósol


Sábado 29 de Septiembre, después de una larga semana pensando que no me hacía ninguna gracia ir al Pedraforca a llevar gente sin ninguno de los compañeros del Dreçera (por algún motivo u otro a ninguno le iba bien la fecha escogida, lástima porque había ganas de volver a hacer algo juntos (por parte de todos claro) y hubieran hecho que uno acudiese mucho más confiado a la cita) al final, y tras los ánimos dados por la mayoría de ellos, el abuelo Cuevas, Cuevas, padre de familia y ex -montañero valiente, junto a Jose y Cristina, compañeros gallegos de cordada (están hecho unos maquinones, de verdad, menuda progresión, primero el Carlit, segundo el Pedraforca y ya tienen apuntado entre sus futuras ascensiones el Nanga Parbat y el Panxa de Bou, :-)D) emprendieron a las 7:30 de la mañana el camino hacia Gósol.

Ahora hablando en serio, a veces me da lástima de mi mismo de ver lo valiente que era antes en montaña y lo prudente que me hecho ahora. Y lo bueno de eso es que no tiene nada que ver con lo de haber tenido a un niño tan precioso como Martí.

Es más bien la falta de confianza en las fuerzas con las que puedo afrontar este tipo de mini aventuras. La verdad es que una vez visto como es la ascensión desde Gósol el tema no tenía justificación alguna.



El camino desde el mismo, a pesar de ser quizás un pelín más largo y directo que la vía normal (porque cuando dice tirar por lo derecho no veas como se empina sobretodo el primer tramo dentro del bosque que te pilla medio en frío), realmente no tiene ningún tipo de dificultad ni pérdida. Siguiendo las marcas amarillas y blancas del sendero, te deja en la misma enforcadura, y desde ahí hasta la cima son apenas 20 minutos de trepada final.

Sin embargo, y sobretodo cuando voy con gente entre la que se "supone" que yo soy el experto y el que guía, el que toma las decisiones vaya, me acojono vivo. Y es que de mí siempre se hasta donde puedo llegar, pero el límite de los demás, o como te van a reaccionar ante tal o cual situación siempre es una incógnita con la que te tienes que enfrentar.


Además este tema contrasta enormemente con el poco miedo que le tengo a ir a la montaña por ahí solo sin más compañía que la cámara y senderos nuevos que descubrir.

En fin que en este caso el temor estuvo totalmente injustificado. Los compañeros respondieron a la perfección y tuvimos la suerte de que, a pesar de lo que se ve en las fotos, el tiempo acompaño sin dar ningún susto demasiado grande.

En realidad ya a media subida empezaron a aparecer de la nada (ante el asombro enorme de los dos compañeros que no acababan de creerse en el coche mi s comentarios de que en montañas como el Pedraforca se te monta una tormenta media hora después de tener un cielo espatarrante de claro) una banda de nubes que iban y venían pero que, a ratos, nos dejaron disfrutar del paisaje que se colaba por las zonas donde aparecían los claros.



El camino desde Gósol increíble, no nos encontremos absolutamente a nadie en todo el trayecto, era bien, bien la montaña y nosotros. No se puede decir lo mismo de la cima que, como siempre estaba a petar de peña. Desde el grupo de 50 que se emociona y abraza en la cima tras comprobar que aun son capaces de subir a montañas sin más ayuda que las piernas y las ganas de hacerlo (no se de que me extraña, yo dudo de mis capacidades a los 33, a los 50 no se de que no dudaré!!!, eso sí, con el Dreçera seguiré dando caña, aunque sea en la Mola, mirando estrellas un 15 de Agosto, o haciendo de Gos de Tura con su debido disfraz en el concurso de Castellar, lo del Jeu!!!, Cueva, Cueva!!!! ya lo tengo dominado), hasta el notas barretinaire de estela y senyera (aunque no hace tanto que me quite el pañuelo y enfunde definitivamente la guitarra, tampoco se de que me extraño).



A la bajada nos llovió un poco y la poca piedra de la tartera se hizo un pelín más difícil de bajar. Fue una excursión de puta madre y para que seáis todos participes de mi "gesta", je, je, aquí queda esta crónica.

Eso sí, lo mejor de la excursión ha sido cuando esta mañana de lunes, Jose el compañero de excursión le ha dicho por correo electrónico a otro amigo común que yo subí y baje como si de una cabra montesa se tratase.

No se si ha sido un simple cumplido de agradecimiento no creído, pero a mí me da igual. A mi me ha subido el ego igualmente. No todo en esta vida va ser inseguridad y malos momentos.

También hay los ratos de montaña y superación personal.



IEEEPPP!!!!, IEEEPPP!!!! Un abrazo a todos.


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi