lunes, 5 de mayo de 2008

EL FORAT NEGRE EXPRESS

El passat dijous 1 de Maig, festivitat del currante, en Marc i un servidor vam fer una escapada express al Barranc del Forat Negre ( Berguedà ).

Es tradició anual el descens d’aquest barranc per a donar el tret de sortida a la temporada Barranquera, tot i que enguany la secció Castellarenca del team s’ha avançat unes setmanes.Va ser un barranc de mitja tarda, ja que sortirem de Sabadell a les 15.00 de la tarda, a les 17:00 ja érem a la capçalera del barranc per a tornar a ser casa per sopar.

Aquesta vegada no vàrem tenir tanta sort com els companys del descens de la riereta doncs el cabal d’aigua que baixava no era gaire espectacular, però suficient per a passar una tarda divertida, en remull i sense complicacions.



En aquesta gesta, vàrem tenir l’oportunitat d’estrenar una corda, finançada exclusivament pels ambaixadors dels reis mags, amb uns resultats altament satisfactoris.

Tot i ser un descens prou conegut per a nosaltres, deixem la ressenya per a qui hi vulgui fer us.

COM ARRIBAR-HI : Tant si venim de Barcelona com d’altres contrades, hem d’arribar a la població de Vallcebre ( als peus del Pedraforca ). Allí travessem el poble ens direcció ascendent ens trobarem en una bifurcació de tres pistes. Hem de deixar el cotxe a la pista de l’esquerra, abans de creuar un petit pont al damunt del torrent. Desprès d’haver agafat tot el material, hem de tornar enrere i arribar fins a al capçalera del barranc per la pista central fins a un coll on hi ha un restaurant. ( per a qui vagi amb dos cotxes es pot estalviar els 20 minuts de pujada ).


EL DESCENS : Arribats al Coll, just davant del restaurant, hi ha una prats que hem creuar fins al llit del riu. Si el seguim, cap a l’esquerra, en un parell de minuts, ens trobarem amb el primer ràppel a la dreta. A partir d’aquí, un pas curiós entre blocs ens col·loca dins d´un balcó i el tercer ràppel per una gran escletxa ( d’aquí ve el nom del barranc ). Els següents 10 ràppels, tots ben equipats, ens faran passar un parell d’hores força entretingudes, amb algun destrepe i la possibilitat de realitzar un salt al R-10 si el cabal ho permet. El barranc finalitza desprès de la successió de ressalts i pous, just a sota del pont on hem deixat el riu. Si ho volem, podem realitzar la sortida abans, per unes escales a mà esquerra que ens conduiran a la pista inicial que haurem de descendir fins arribar al cotxe.
MATERIAL : 2 cordes de 20 mts. Casc, Baga d’ancoratge, cordinos i neoprè.
HORARIS : Accés : 20 minuts ( 5 minuts amb 2 cotxes )/ Descens : 1h.30min a 2h.30 min. segons grup i cabal / RETORN : immediat o 5 minuts.

Esperem que sigui d’utilitat aquesta informació. Per a qualsevol dubte pots deixar un comentari en aquesta crònica o be enviar un mail a dreceramountains@hotmail.com
Fins la propera.

Marc i Litus.

13 comentarios:

Anónimo dijo...

IIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPP
MOLT BONA CRÓNICA I MILLOR RESSENYA JEJEJEJE
JO SI ANÉS A FER EL BARRANC DE VALLCEBRE LA CONSULTARIA FIJO EJJEJEJE
S'APROPA EL NURIA...EJEM EJEM QUINES GANES!!!
AHIR VAIG FER EL DE LA CORVA AMB DOS CLIENTS I PORTAVA FORÇA AIGUA, PERO EL NURIA A HORES D'ARA ENCARA ESTA FORÇA PERILLOS. PEL 25 EL TINDREM CANELA
APALI DRECERENCUUUUUS
UNA ABRAÇADA
CARLINHUS

Cueva, cueva dijo...

Ieppp peña!!! Pero que pasa, aqui todo el mundo empieza la temporada de barrancos por su cuenta, esto es jauja. Yo como no la extrene en la fuente de los gitanos, no se como me lo voy a hacer!!!!. Muy buena crónica, en la onda de lo que tendría que ser la nueva orientación del Blog, con datos detallados para la realización de las actividades. Ya me dijo el Litus un momento que lo vi en el coche que algo tenían preparado. Que cabritos. Pues lo del días 29 que quereis que os digo, me parece a mi que si esta muy peligrosillo yo me lo pienso pero que bastante, en serio, paso de pasar miedo. Y mira que tengo ganas de empezar la temporada. A lo mejor me apuntaría a lo del Pedraforca del sábado. Pero bueno, ya se hablará más adelante. Un abrazo a todos!!!

Anónimo dijo...

JOSEEEEEEEEEEEEEEE
QUE T'HAS FUMAO EL BULET QUE TE SALIO EN EL COCHE ESE TAN GUARRO QUE TENIAS????
JUJJUJUJU
PRIMERO EL BARRANCO DE NURIA ES EL DIA 25 I SEGUNDO LO VAMOS A HACER SOLO SI NO ESTA PELIGROSO O SEA SI VA BIEN DE AGUA, QUE DE AQUI AL DIA 25 YA ESTARA CALMADO Y LO HAREMOS SIN PROBLEMAS!!!!
APALI DRECERENCUUS BARRANKERUUUUS
A CHUPAL.LA COMO DICEN LOS DEL CARMELO!!!!(IGLOO-IGLOO)
CARLINHUS

Jose Antonio (http://mirados.wordpress.com/) dijo...

Folkyns, es verdad, estaba liado con el día, pero esta bien que me metas cañita, je, je. Luego en el barranco ya os meterá el yayo cañita a vosotros, je, je, porque si me decís que es fácil y luego no lo veo tan claro, os hago montar separadores en todos lados, y lo que podría ser un barranco de salta, salta, se convierte en una procesión de Semana Santa y de rodillas!!! Pero no problem, yo voy, a los bomberos llamais vosotros que yo no tengo móbil!!!!!

Litus dijo...

jajajajajjajaj !!!!

José, zumbao !!!!! Deja ya los bolets que te provocan demasiadas alucinaciones. Que ya hace demasiados dias que estás con el tema del 29. jajajjajajajajja..

Tranki que si el barranco no está bien, no nos metemos. Precisamente ese es uno de los que hay que evaluar bien el caudal . De todos modos, hay que confiar en la people de la zona que tienen el tema dominado.

Por cierto, acaba de nacer la Plataforma Pro-Mobil Para El Jose Para Ir A Hacer Barrancos. ( PP-MPEJPIAHB ). Recogida de firmas en dreceramountains@hotmail.com.

Xavi dijo...

jojojojojojojojojoj
ahi ahi calentando motores!!!! ya sea haciendo cosas, ya sea dejando conetarios, o ya sea dejar comentarios y al mismo tiempo picar al personal!!!!!!!!
oeoeoeoeoeo venga va mas cosas!!!
queremos ya la cronica de noseque que hicisteis en el vallesssssssssssssssss

Fango dijo...

iep penya!
José tio stas fatal! jajajaja!
Litus, merci per la ressenya!
Com no pari de ploure, aviat podrem fer barranquisme pel carrer Balmes de Barcelona. Ara està caient la de cristo!
A veure si puc deleitar-vos amb la sortida d'escalada del passat finde!
una abraçada!

Cueva, cueva dijo...

BUENO PEÑA!!!! SE ACABO EL BROQUIL, LA SUERTE ESTA VENCECIDA, JE, JE, ME VAIS SACANDO LA BARBACOA PARA EL SÁBADO QUE VIENE, JE, JE, JOC DE PISTES, BE!!!!! LAS PATAS ME LAS DEJAIS EN EL CEMENTERIO!!!, LA BASE EN EL CULO DE ALGUNA OVEJA DEL CONCURS DE TURA, L'ENCENEDOR A CA LA PEPITA, A LA CLOSA EL VERMUTILLO, Y SI ACASO, EL BARRIL DE LA CERVEZA ME LO DEJAIS EN LAS CASA DE LAS ANTENAS QUE IRE DANDO BUENA CUENTA DEL MISMO MIENTRAS VOSOTROS VAIS BUSCANDO LAS PIEZAS JE, JE!!!! Y AL DÍA SIGUIENTE YA SE VERÁ SI SE HACE LES GORGUES DEL NURIA O LA MARE QUE EL VA PARIR!!!! PERO LA FIESTUQUI DE LA NOCHE ESTA ASEGURADA!!!!, PROMETO GANARÓS SIN COMPASIÓN AL JUEGO AQUEL DE PREGUNTAS, Y AMB LA BARBACOA ME VAIS PREPARANDO UNAS TORRADES POC FETES!!!! ELS NARIUS JA ELS PORTARÉ RENTATS DE CASA!!!! Y TU BROTIX!!!! YA TE ME ESTAS ACERCANDO A LA CASA EL SÁBADO POR LA NOCHE O LA PRÓXIMA VEZ QUE NOS VEAMOS, TE CORTAMOS LEL PIRULO, LO MEZCLAMOS CON LAS BUTIFARRAS, Y TRAS BEBERNO UN PAR DE BIDONES DE CERVAZA JUGAMOS A MENJAR BUTIFARRES AMB SEQUES CON LOS OJOS VENDADOS!!!!

UN ABRAZO PEÑA, Y UNA COSA, EL BARRANCO QUE SEA FÁCIL, FÁCIL, CON LO QUE ESTA LLOVIENDO EL NURIA LO VAMOS DESCARTANDO!!!, SUPONGO QUE A LA UES LO QUE LE IMPORTARÁ SERÁ PRIMAR LA SEGURIDAD DE LA GENTE QUE SECUNDA SUS 100 EXCURSIONES Y NO LE IMPORTARÁ QUE EN LUGAR DE LES GORGUES DE NURIA HAGAMOS, POR EJEMPLO EL BARRANC DEL TRONCHONI QUE QUEDA TAMBIÉN CERCA. ADEMÁS, QUE COÑO, PERO SI EL FANGO ES EL ORGANIZADOR DE TODA ESA MOVIDA Y ES EL QUE MANEJA LA BASE DE DATOS, EN UN MOMENTO DADO, FORÇA BARÇAAAA!!!!!, DONDE PONÍA QUE LA EXCURSIÓN 98 ERA A LES GORGUES DE NURIA, AHORA PONE QUE ES AL TRONCHONI.

UNA ABRAÇADA NENES!!!!!!

Litus dijo...

Joseeeeee !!!!! Que te has vuelto a enganchar con los bolets alucinógenos o que ????

Que la Drecerada no es este fin de semana próximo, que es el finde del 24 - 25.

Xavi dijo...

jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaj

sa fumao un mucharnon seguro!!!!!!!!

Anónimo dijo...

se pincha coca.cola en las orejas...

Fango dijo...

steu sonats!
i José grillat!
jajajajajaja

Cueva, cueva dijo...

BUENO PEÑA!!! QUE PASA, AQUÍ NO SE EQUIVOCA NADIE O QUE!!!!, EFECTIVAMENTE!!! QUE NO ES EL SÁBADO QUE VIENE, ES EL MIERCOLES!!!!!

BUA PEÑA NO PASAIS NI UNA. TENEIS SUERTE DE QUE SEPA TECNOLÓGICAMENTE COMO PASAR VUSTRA LLAMADA PERDIDA DE HOY A UNA ENTRADA DEL BLOG!!!! SI NO IBAMOS A MONTAR UNA ENCUESTA DE QUIENES SON LOS QUE TOMAN SETAS ALUCINÓGICAS, SI VOSOTROS O YO JE, JE. ME VOY A CURRAR UNA ENTRADA CON EL TEMA!!!


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi