domingo, 11 de mayo de 2008

Escalada a La Castellassa de Can Torras

Iep Companys!
Teníem pendent una nova ressenya de l'aventura escaladora que ens vam falcar el passat diumenge, oi? Doncs aquí la tenim!


Els protagonistes aquesta vegada van ser en Didac (alies peliotxu), en Litus i en Fango. L'indret, La Castellasa de Can Torras al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l'Obac. Encara no havíem visitat la zona, així que, a més a més de l'esplèndid dia de sol i d'escalada, també vam poder gaudir dels descobriments que poc a poc anàvem fent per les contrades.



Endavant amb la ressenya:



Per arribar-hi cal deixar el cotxe seguint tot recte el carrer del Moliner, al final de l'asfaltat que hi ha el dipòsit d'aigua. Tot just de d'allà comença el camí dels monjos fins a dalt La Mola. Nosaltres agafarem el sender que hi ha a mà dreta, just per darrera dels primers cartells que ens indiquen l'inici del Camí dels Monjos. El nostre caminet fa baixada per després anar pujant enn direcció nord-est poc a poc fins agafar un primer coll (10 min), just a sota dels Plecs del Llibre. Des d'allà, seguint el camí, ja podem veure La Castellassa i arribar-nos-hi, en 10 min més, no sense passar abans pel Mal Pas de la Castellassa (eh Peliotxu?? jijiji ;P). Així, en poc més de 20 minuts ja hem fet l'aproximació i ens trobem just a sota d'aquest magnífic monolit de pedra!

La via que vam escollir estava totalment equipada, sort d'això! Doncs el nivell anava pujant per moments així que anavem enfilant... des d'abaix es veia molt facileta, però la vam suar de valent! La via es troba en la part Nord de La Castellassa, just quan vorejes el seu costat est, i vam decidir, vist el temps que teníem i el nivell de l'equip, fer només un primer llarg, per anar fent, xinoxano i amb la calma. Us deixem unes fotillos del moment!


Escalada i indret totalment recomanable. Hi ha un parell de vivacs molt guapos i, a més a més, la majoria de les seves vies, fins el cim o no, són clàssiques, així que també pot ser un bon lloc per jugar amb tascons i friends.

Salut amics decerencs!
Visca Catalunya i Visca el Drecera!
(i Visca els Rodals de Sabadell i Comarca!)

3 comentarios:

Cueva, cueva dijo...

Ostia Fango, no había dado cuenta de que había una reseña de escalada, sino me espero unos días para colgar mi paranoia!!!!

Muy buena si señor, no jodais que no habiais estado nunca en la castellasa de Can Torres!!!! Eso es imperdonable, en serio, nos vamos a subir al Aconcagua antes de visitar las montañas que tenemos cerca. Ya vereis como cuando, dentro de 4 o 5 años tengamos todos pipiolos la de caminantas que nos vamos a hechar en la Mola!!! Muy buena la reseña si señor. Aquí hay grado, no veas, porque la Castellasa tiene vías más fáciles pero esa pinta chunga de cal deu!!!. Muy buena si señor. Yo precisamente estuve a sus pies hace poco, je, je. Un abraáda y nos vemos el SABADO!!!!!

Litus dijo...

iiiieeepppp !!!

Molt bona la crònica i la resenya. Seguim en la bona linia.

Tot i no tenir el mateix grau que l´aperturista de la via i el "segon", m´ho vaig passar genial descobrint un gran indret que de ben segur hi haurà repetició. Si mes no, d´aquí un any !!!.

Fins aviat.

Anónimo dijo...

Saps el nom d'aquesta via?
Està completament equipada? És a dir, no calen tascons, aliens etc? Es pot fer tota en esportiva?


Entrena amb el Drecera

Entrena amb el Drecera

Ruta de l´Ermità

Ruta de l´Ermità
Clicka per accedir-hi